ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΑΟΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνική Λύση

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΑΟΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αναφορικά με τον καθορισμό ΑΟΖ από πλευράς Τουρκίας και της φιλοτουρκικής κυβέρνησης της Λιβύης αλλά και τα αργά αντανακλαστικά της Ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων σε βάρος της της χώρας μας, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επισημαίνει τα εξής:

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις φαίνεται ξεκάθαρα πως στο κρίσιμο Εθνικό θέμα που είναι ο καθορισμός ΑΟΖ με τις γειτονικές χώρες προς αυτήν, καθυστέρησαν εγκληματικά τουλάχιστον 12 χρόνια για να “ξυπνήσουν” από την αδράνεια και τον πολιτικό “λήθαργο”!

Η κυβέρνηση οφείλει τώρα να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στον καθορισμό ΑΟΖ και όχι στην παραπομπή της υπόθεσης στη Χάγη (ζήτημα για το οποίο ίσως να συμφώνησαν Μητσοτάκης – Ερντογάν στην πρόσφατη συνάντηση τους στο Λονδίνο γι’ αυτό και ο Έλληνας Πρωθυπουργός αρνείται τη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών).

Σε περίπτωση που το θέμα αυτό παραπεμφθεί στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης το πολιτικό “παιχνίδι” θα μοιάζει περισσότερο στημένο, με αποτέλεσμα αυτό να μας οδηγήσει στην  “λύση” της συνεκμετάλλευσης και την απεμπόλιση Εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΓΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ “ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ”