ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ελληνική Λύση

Ελληνική Λύση

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Τελικά στην Ελληνική Εξωτερική Πολιτική επικρατεί η απόλυτη παραφροσύνη! Την στιγμή που η χώρα μας ζητάει βοήθεια από την Γαλλία τόσο σε επίπεδο εξορύξεων κι αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου σε Ελλάδα και Κύπρο, όσο και σε επίπεδο ενίσχυσης της ελληνικής αποτρεπτικής ικανότητας, με παροχή πολεμικών σκαφών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την ίδια ώρα αποφασίζει να ακολουθήσει μία απαράδεκτη στάση!

Ενώ η Γαλλία, σε επίπεδο αποφάσεων, στηρίζει αποφασιστικά Ελλάδα και Κύπρο, η χώρα μας αντί να στηρίξει το βέτο της Γαλλίας για είσοδο των Σκοπίων και της Αλβανίας στην Ε.Ε και να σταθεί δίπλα σε αυτήν την απόφαση, και για εθνικούς λόγους, αποφασίζει να υποστηρίξει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που ορίζουν τα συμφέροντα μας τη δεδομένη χρονική στιγμή!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επισημαίνει πως η στάση μας αυτή και επικίνδυνη είναι και ανεύθυνη, αφού έτσι καταδεικνύεται πως όχι μόνο σχεδιασμό δεν έχουμε, αλλά συρόμαστε σε επιλογές που δεν υπαγορεύονται από το Εθνικό μας συμφέρον, αλλά από τις υποδείξεις “φίλων” , που μας χαρίζουν στήριξη μόνο σε λόγια και όχι σε πράξεις!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Περί συνεργασίας Η.Π.Α. & Ελλάδος για βυζαντινό υλικό (Επιτροπή)
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ