ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ελληνική Λύση

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Η ανάρτηση χάρτη που δείχνει μεγάλο μέρος της πατρίδας μας υπό τουρκική κατοχή από τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν, φασίστα Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δεν είναι απλώς «πρόκληση» αλλά ευθεία απειλή πολέμου.

Ακόμα πιο επικίνδυνη όμως είναι η υποτονική αντίδραση της Ν.Δ., η οποία αντί να καλέσει τον πρέσβη της Άγκυρας ώστε μαζί με το διάβημα διαμαρτυρίας να του ανακοινώσουν ότι είναι πλέον ανεπιθύμητος, αντιδρά διά «ανακοινώσεων». Η ορθή αντίδραση είναι η άμεση ανακήρυξη ως personae non gratae του συνόλου των Τούρκων διπλωματών και κυβερνητικών αξιωματούχων της κυβέρνησης Ερντογάν – Μπαχτσελί, εώς την ρητή αποκήρυξη του συνόλου των «διεκδικήσεων επί χάρτου».

Παράλληλα η Ελλάδα βάσει του άρθρου 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ, υποχρεούται να ζητήσει την άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 42 παράγραφος 7 της ΕΕ και φυσικά του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ ως απάντηση στην τουρκική απειλή. Η κυβέρνηση που επικαλείται συνεχώς το «διεθνές δίκαιο» για να κρύψει την ανυπαρξία της, οφείλει πλέον να το εφαρμόσει προς όφελος του εθνικού συμφέροντος.

Η ΝΔ πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ότι με «χαρτοπόλεμο» δεν κάνεις εξωτερική πολιτική.

ΥΓ: Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Δένδια έχει αποδείξει ότι είναι ικανή σε κανένα οκτάμηνο να δώσει και τιμητική πολιτογράφηση στον φασίστα Μπαχτσελί…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΧαράλαμπος Παναγιωτίδης, Θεσσαλονίκη – Πανελληνιοι Αγώνες στίβου Α.Μ.Ε.Α. 2022
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΝΔ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ