ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΧΩΡΙΟ ΒΡΙΣΑ ΛΕΣΒΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών  και τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκος Βελόπουλος, για την εγκατάλειψη του χωριού Βρίσα στη Λέσβο, το οποίο μετά τον καταστροφικό σεισμό του Ιουνίου του 2017, έχει μετατραπεί σε χωριό φάντασμα.
Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και ερωτών Βουλευτής αφού  αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση του νησιού , αλλά και των κατοίκων , οι οποίοι ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, προέβη στα κάτωθι ερωτήματα :
Για ποιο λόγο εγκαταλείφθηκε το χωριό Βρίσα μετά το Σεισμό; Γιατί δεν προχωρά η κατεδάφιση των κατεδαφιστέων κτιρίων και δεν προχωρά η επισκευή των επισκευάσιμων; Γιατί δεν συνεχίζονται οι επιδοτήσεις ενοικίου για εκείνους τους σεισμοπαθείς που δεν έχουν να που αλλού να μείνουν; Γιατί δεν εκδίδονται νέες άδειες ανοικοδόμησης ;
Γιατί δεν έχει διατεθεί το ποσό του 1,3 εκατομ. ευρώ που χορήγησε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο χωριό Βρίσα;
Σε κάθε περίπτωση η εγκατάλειψη των κατοίκων του χωριού Βρίσα της Λέσβου υπό το κράτος της γραφειοκρατίας, ούτε βοηθά ούτε δίνει το αίσθημα της ασφάλειας για τους κατοίκους αυτής νησιωτικής περιοχής της χώρας μας!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την ερώτηση εδώ