ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Ο ΑΝΤΟΝΙ ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ελληνική Λύση

ΤΡΙΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο ΑΝΤΟΝΙ ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν «κατακεραυνώνει» την Κίνα επειδή δεν σέβεται την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης του 2016, η οποία δικαιώνει τις Φιλιππίνες στην διαμάχη περί καθορισμού των θαλασσίων ζωνών.

Η ίδια απόφαση όμως του ΔΔΔ «Φιλιππίνες κατά Κίνας» παράγει νομολογία, κατά την οποία τα ελληνικά νησιά, όπως το Καστελλόριζο, έχουν εκτός από Αιγιαλίτιδα Ζώνη και Υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη!

Το ότι οι ΗΠΑ ακριβώς για την ίδια δικαστική απόφαση καταφέρονται μόνο κατά της Κίνας και όχι κατά της Τουρκίας, που αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αποδεικνύει την υποκρισία των υποτιθέμενων «συμμάχων» κατά της πατρίδας μας.

Επιβεβαιώνει όμως και την θέση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ότι στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχουν «φιλίες», υπάρχουν μόνο συμφέροντα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΣοφία Ασημακοπούλου – Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων 12/07/2022
Επόμενο άρθροΘέμα: Πολιτογράφηση Τούρκου υμνητή του ψευδοκράτους της Κύπρου ως «Έλληνα» από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εσωτερικών