ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

Ελληνική Λύση

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

Η κυβέρνηση αγνοώντας πλήρως τις παγκόσμιες εξελίξεις εμμένει στην υπογραφή αμυντικής συνεργασίας πενταετούς διάρκειας με τις ΗΠΑ. Συνεργασία που δεν δικαιούται να υπογράψει, διότι με αυτή την διάρκεια δεσμεύει και τις επόμενες κυβερνήσεις.

Αντιθέτως, λόγω της πρόσφατης ρήξης Γαλλίας – ΗΠΑ αναφορικά με την ακύρωση της αυστραλιανής σύμβασης με τα γαλλικά υποβρύχια, η Ελλάδα έχει την μεγάλη ευκαιρία να υπογράψει αμυντική συνεργασία με την Γαλλία, η οποία θα θωρακίσει έμπρακτα τα ανατολικά σύνορα μας.

Διότι το ζητούμενο σε οποιαδήποτε αμυντική συμφωνία, δεν είναι να παραστήσουμε τον «πρόθυμο σύμμαχο», αλλά να αποτρέψουμε την επεκτατική πολιτική του κυρίου εχθρού που είναι η Τουρκία, με την οποία τα συμφέροντά μας είναι απολύτως αντικρουόμενα και σε καμμία περίπτωση «ευθυγραμμισμένα» όπως ανέφερε πρόσφατα ο πρωθυπουργός.

Οποιαδήποτε αμυντική συμφωνία, η οποία δεσμεύει την χώρα μας χωρίς να την θωρακίζει έναντι της Τουρκίας, συνιστά εθνικό ολίσθημα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Ανάγκη υποστήριξης του μελισσοκομικού κλάδου εξ’ αιτίας των πυρκαγιών
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ