ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης απέστειλε επιστολή προς Ευρωβουλευτές της κυβέρνησης ζητώντας τον συντονισμό ενεργειών για το εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος προτρέπει τους κυβερνητικούς Ευρωβουλευτές να προχωρήσουν άμεσα σε πρωτοβουλία για γράμμα στη Γερμανίδα Καγκελάριο με την πλήρη υποστήριξή του, έχοντας υπόψιν τη Γραπτή Επιστολή, με την υποστήριξη 20 Ευρωβουλευτών, προ έξι εβδομάδων προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Γραπτή Κοινουβουλευτική Ερώτηση προς το Συμβούλιο.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ από τις 21/10/2020 ζητάει από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να λάβει σοβαρά υπόψη τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα και να προχωρήσει σε εμπάργκο όπλων, το οποίο θα σταματήσει ουσιαστικά άμεσα την παράδοση στην Τουρκία των έξι (6) υποβρυχίων από την Γερμανία.

Την ίδια ώρα που η Αμερική ακύρωσε την παράδοση των αεροσκαφών F35 και ο Καναδάς έχει προχωρήσει σε ανακοίνωση εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας, θεωρείται αυτονόητο ότι η Ευρωπαϊκή απάντηση θα προστατεύσει την ισορροπία στο Αιγαίο και την ειρήνη στον Ευρωπαϊκό νότο.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ SUDDEUTSCHE ZEITUNG
Επόμενο άρθροΘέμα: Στον αέρα οι ιδιοκτησίες απόστρατων αξιωματικών και Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών