ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης έλαβε απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τα πραγματικά αίτια των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κύριος Γιάνεζ Λέναρτσιτς υπερασπίστηκε τη μονόπλευρη θέση της Κομισιόν, όσον αφορά στις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες, παραβλέποντας την επιβεβαιωμένη υβριδική απειλή, ανάμεσα στα αίτια των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος ζήτησε εξηγήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με ανάρτησή της στο Facebook στις 07 Αυγούστου, όπου δήλωσε: «Έντονες πυρκαγιές καταστρέφουν την Ελλάδα, που προκαλούνται από ισχυρούς ανέμους & θερμοκρασίες ρεκόρ.» Παρότι τα ακραία κλιματολογικά φαινόμενα αποτελούν βασικές αιτίες των δασικών πυρκαγιών, η σκληρή πραγματικότητα στην Ελλάδα αποδεικνύει ότι οι δασικές πυρκαγιές εργαλειοποιούνται πολύ συχνά ως υβριδική απειλή. Το 2011, ο πρώην Τούρκος Πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ παραδέχθηκε ότι πολλές πυρκαγιές σε ελληνικά δάση την περίοδο 1995-1997 μπήκαν από πράκτορες της Τουρκίας. Επιπλέον, τα ΜΜΕ και το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα διστάζουν να αναφερθούν στο γεγονός ότι οι περισσότεροι εμπρηστές είναι λαθρομετανάστες.

Η θέση της Επιτροπής αγνοεί τη σκληρή πραγματικότητα, προδίδει έλλειψη επαγγελματισμού και αποτυχία στον ρόλο της ως “πολιτικά ανεξάρτητου εκτελεστικού βραχίονα”, που είναι η υποστήριξη στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων, ενώ δυστυχώς προτιμάει να υποδεικνύει πολιτική. Οι πρόσφατες συλλήψεις λαθρομεταναστών, με την κατηγορία του εμπρησμού στις φετινές δασικές πυρκαγιές, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ευρείας έρευνας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την απαντητική επιστολή του Επιτρόπου για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνεζ Λέναρτσιτς εδώ και την ερώτηση του Εμμανουήλ Φράγκου εδώ.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ DRONES
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ