ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ: “ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ – Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΟ – ΛΑΓΝΕΙΑ; ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ”

Ελληνική Λύση

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΪΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ: “ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ – Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΟ – ΛΑΓΝΕΙΑ; ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, ζήτησε να ενημερωθεί για την αποτελεσματικότητα της ευρωπαϊκής βοήθειας παγκοσμίως, σε συνδυασμό με τα δισεκατομμύρια ευρώ που δίνονται για “Άσυλο, Μετανάστευση, Ένταξη”. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε χωρίς όμως να παίρνει ξεκάθαρη, ρεαλιστική θέση απέναντι στο ερώτημα: Ανθρωπισμός ή λαθρομεταναστο-λαγνεία;

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ έλαβε την έγγραφη απάντηση της Επιτρόπου Ανάπτυξης Διεθνών Σχέσεων Γιούτα Ουρπιλάινεν, χωρίς όμως την ξεκάθαρη και απλή απάντηση που προσδοκούσε. Σε πρωτοφανή αδυναμία απάντησης βρέθηκε η Ευρωπαία Επίτροπος, ερωτηθείσα εάν έχει εξετάσει το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα του ενός ευρώ στην Αφρική, αντί του ενός ευρώ για τον Αφρικανό στην Ευρώπη. Ο Εμμανουήλ Φράγκος επαναλαμβάνει ότι αν ένα ποσό πρέπει να δίνεται για ανθρωπιστική βοήθεια, τότε αυτό δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να δίνεται σε λαθρομετανάστες στην Ευρώπη. Ο φαύλος κύκλος που δημιουργείται έχει το αντίθετο αποτέλεσμα του ανθρωπισμού και είναι πολλαπλά καταστροφικό.

Αποδεικνύεται δυστυχώς ότι η εμμονή στη συνέχιση της λαθρομετανάστευσης έχει άλλα κίνητρα. Από τον λάθος νοούμενο ανθρωπισμό, η Ευρώπη παρασύρεται στη λαθρομεταναστο-λαγνεία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την απάντηση της Επιτρόπου Ανάπτυξης Διεθνών Σχέσεων Γιούτα Ουρπιλάινεν εδώ και την ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή εδώ.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ “ΑΥΣΤΗΡΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ”
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΞΑΡΣΗ ΒΑΡΙΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ