ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ελληνική Λύση

ΠΕΜΠΤΗ 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, έλαβε απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε παρέμβασή του, για τις εκτεταμένες καταγγελίες για παρατυπία και νοθεία στις πρόσφατες εκλογές στην Αλβανία. Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής αμφισβητεί ανοιχτά τα εκλογικά αποτελέσματα στην Αλβανία, όπου ανέδειξαν τον σύμμαχο του Ερντογάν, Έντι Ράμα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης Όλιβερ Βάρχεϊ (Olivér Várhelyi) αναγνωρίζει τις εκτεταμένες καταγγελίες για παρατυπία και νοθεία. 38 υποθέσεις εξετάζονται ήδη από τις ειδικές δομές για διαφθορά και έχουν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Κυρώσεων και Καταγγελιών της Αλβανίας. Στη συνέχεια θα προσβληθούν ενώπιον του σώματος των εκλεκτόρων για τελική επανεξέταση.
Ο Εμμανουήλ Φράγκος, Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ , αμφισβητεί τα εκλογικά αποτελέσματα στην Αλβανία, όπου ο Έντι Ράμα, με όπλο τη καραντίνα, μπλόκαρε τη συμμετοχή των Βορειοηπειρωτών από την Ελλάδα.

Τα άκυρα ψηφοδέλτια προσέγγισαν τις 100.000. Από τους 3.6 εκατομμύρια εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, 600.000 εξ Ελλάδος και Σκοπίων αποκλείστηκαν από το να περάσουν τα σύνορα, λόγω του φόβητρου υποχρεωτικής καραντίνας που θεσπίστηκε τελευταία στιγμή. Αν και δεν υπήρχε προσέλευση των κατοίκων εξωτερικού, τελικά ίδιο ήταν το ποσοστό προσέλευσης (46%) με τις βουλευτικές εκλογές του 2017.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γειτονίας και Διεύρυνσης Όλιβερ Βάρχεϊ (Olivér Várhelyi) εδώ και την ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή εδώ.

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 08/07/2021
Επόμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων 08/07/2021