ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ – ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ “ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΥΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ”

Ελληνική Λύση

ΤΕΤΑΡΤΗ 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ – ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ “ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΥΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης δίνει μια συνεχή μάχη στις Βρυξέλλες, για την ενημέρωση των ευρωπαίων αξιωματούχων και για την ανακοπή της παράνομης πολιτικής της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Αυτή τη φορά η εξέλιξη έρχεται από την απάντηση της Ιρλανδής Επιτρόπου Μάρεντ ΜακΓκίνες, η οποία χειρίζεται τα χαρτοφυλάκια Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Ένωσης Κεφαλαιαγορών.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος με ερώτηση προς την Επιτροπή είχε καταγγείλει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο και την αντιευρωπαϊκή δραστηριότητα της Airbus, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκεται στην παράνομη μεταγωγή όπλων στη Λιβύη, παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες στην Τουρκία. Ουσιαστικά η ευεργετημένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση Airbus, λειτουργεί ανεξάρτητα και κάνει «μπίζνες» κατά της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής.

Η απάντηση της Επιτρόπου ΜακΓκίνες φανερώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις παράνομες αυτές πρακτικές, τόσο της Τουρκίας, όσο και της Airbus. Εμμέσως παραδέχεται ότι επεξεργάζεται κάθε πληροφορία, δείχνει να γνωρίζει πως η ευρωπαϊκή Airbus υποστήριξε την τουρκική εμπλοκή στη Λιβύη και καλεί κάθε εμπλεκόμενο στην πιστή τήρηση του εμπάργκο όπλων.

Δυστυχώς η νέα ενιαία Κυβέρνηση της Λιβύης την προηγούμενη εβδομάδα υποστήριξε τη συνέχιση των τουρκολιβυκών ψευδο-μνημονίων. Η Τουρκία παραμένει αμετανόητη στις επεκτατικές της πολιτικές και ο Ερντογάν απειλεί απροκάλυπτα την Ευρώπη. Ο Εμμανουήλ Φράγκος, με ευθύνη απέναντι στις αρχές της Ελληνικής Λύσης, δίνει μάχη να ξεσκεπάσει κάθε παράνομη ενέργεια της Τουρκίας. Η συγκεκριμένη αντίδραση της Επιτροπής κρίνεται εξαιρετικά μεγάλης σημασίας, ειδικά πριν τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, οπότε και αναμένεται η έκθεση Μπορέλ για τις κυρώσεις και το μέλλον των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την απάντηση της Επιτρόπου Μάρεντ ΜακΓκίνες εδώ και την ερώτηση του Εμμανουήλ Φράγκου εδώ.

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 03/03/2021
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ “ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ”