ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΥΛΒΑ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης έλαβε απάντηση από την Επίτροπο Μετανάστευσης Ύλβα Γιόχανσον σχετικά με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην ΕΕ. Με παρέμβασή του ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κάλεσε την Κομισιόν να δώσει εξηγήσεις για φαινόμενα βίαιου εξτρεμισμού και ισλαμιστικής τρομοκρατίας, που φαίνεται να εμπλέκονται και με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος απευθυνόμενος στην αρμόδια Επίτροπο ζήτησε να ενημερωθεί για τη δυνατότητα της Ευρωπόλ να επεξεργάζεται σύνθετα σύνολα δεδομένων. Επίσης κάλεσε την Κομισιόν να ελέγξει χρηματοδοτήσεις σε οργανώσεις, που σχετίζονται με την τρομοκρατία, την αστάθεια στην ΕΕ και τον αντισημιτισμό

Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση δια της Επιτρόπου Γιόχανσον, ουσιαστικά αποδέχεται ότι δε δύναται να μπλοκάρει τη χρηματοδότηση φορέων που συστήνονται από άτομα που έχουν τρομοκρατική δραστηριότητα. Για παράδειγμα ο Τούρκος Πρόεδρος, και φίλος της Χαμάς, μπορεί να καλλιεργεί ανεξέλεγκτα την ευρωφοβία στους «35 εκατομμύρια Αδελφούς Μουσουλμάνους της ΕΕ». Όπως τονίζει ο Εμμανουήλ Φράγκος σε κάθε τόνο, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας απαιτεί σήμερα πολυεπίπεδη δραστηριότητα και όχι απλά δυσκίνητες γραφειοκρατικές αποφάσεις.

Δείτε την απάντηση της Επιτρόπου κ. Ύλβα Γιόχανσον εδώ και την ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή εδώ.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ
Επόμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου 19/07/2021