ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ “ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ”

Ελληνική Λύση

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ “ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης έλαβε απάντηση από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο αίτημα για ακύρωση της πώλησης υπερσύγχρονων υποβρυχίων στην Τουρκία από τη Γερμανία.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράδοσης οπλικών συστημάτων στην Τουρκία από τα Ευρωπαϊκά κράτη. Όμως οι διαδικασίες στις Βρυξέλλες και ο διπλωματικός διάλογος αφήνουν στην Τουρκία το περιθώριο να «παίζει» καθυστερήσεις, για να αποφύγει τις κυρώσεις.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος με σθένος και συνέπεια στα εθνικά θέματα μεταφέρει τις θέσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στις Βρυξέλλες και ενημερώνει τους ευρωπαίους αξιωματούχους για την κατάσταση στο Αιγαίο.

Δυστυχώς η Γερμανία δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται την τουρκική απειλή και προχωρά στην εκτέλεση της παραγγελίας. Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής θα συνεχίσει να διεκδικεί και να πιέζει για τον πανευρωπαϊκό αποκλεισμό παράδοσης όπλων στον Ερντογάν, που θα στρέψει εναντίον μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την απάντηση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και την ερώτηση του Εμμανουήλ Φράγκου εδώ.

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Αξιοποίηση του πανέμορφου συγκροτήματος στο “Ψυχρό Πηγάδι”, στους πρόποδες των Λευκών Ορέων της Κρήτης
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΜΥΡΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ