ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΛΟΗΣ

Ελληνική Λύση

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΛΟΗΣ

Ο Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της πολιτικής ομάδας ECR, έλαβε απάντηση από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, σχετικά με τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης για την ελληνική παραγωγή αλόης. Ο Εμμανουήλ Φράγκος με ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ζητήσει ενημέρωση για τις δυνατότητες ενίσχυσης και εμπορικής εκμετάλλευσης της ελληνικής παραγωγής. Με ειδική αναφορά στα ευρωπαϊκά εργαλεία χρηματοδότησης, αναζητά τρόπους αύξησης της παραγωγής, η οποία θα μπορούσε να αυξήσει γεωμετρικά το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών.

Ο Γάλλος Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν συμφωνεί με την παρέμβαση του Έλληνα Ευρωβουλευτή, παραδέχεται τις μεγάλες ευκαιρίες που εντοπίζονται στον κλάδο των καλλυντικών και εμμέσως επιρρίπτει ευθύνες στην Ελληνική κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας ότι το πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης , μέσω του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020, παρέχει ευρεία στήριξη στους ευρωπαίους παραγωγούς. Μάλιστα στην απάντησή του επισημαίνει τη στήριξη για συμβουλευτικές υπηρεσίες, νέα συμμετοχή σε συστήματα ποιότητας, επενδύσεις σε υλικά στοιχεία ενεργητικού, επενδύσεις στη μεταποίηση/εμπορία και/ή
ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων και σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών. Τα μέτρα αυτά έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους γεωργούς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των αγορών και της παραγωγής, καθώς και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους.

Δυστυχώς η Ελληνική κυβέρνηση δε διεκδικεί να επωφεληθεί της μεγάλης και αναπτυσσόμενης αγοράς αλόης διεθνώς. Τα προγράμματα υπάρχουν και παραμένουν αναξιοποίητα, σε μια δύσκολη περίοδο για τους νέους αγρότες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την απάντηση του Γάλλου Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν εδώ και την ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή εδώ.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ: “Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ”
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ