ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ: “Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ”

Ελληνική Λύση

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ: “Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΊΚΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, ενόψει της επερχόμενης απογραφής του ευρωπαϊκού πληθυσμού, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα στατιστικά σφάλματα που θα προκύψουν και για το μέγεθος του προβλήματος που θα αποτυπωθεί.

Δυστυχώς η πραγματική εικόνα του ευρωπαϊκού πληθυσμού θα «κρύβεται» πίσω από όρους όπως καθαρή μετανάστευση, στατιστικά σφάλματα και ελλιπή στοιχεία.

Η Μαρίγια Γκάμπριελ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας απάντησε στον Έλληνα Ευρωβουλευτή για την επόμενη έκδοση του Δημογραφικού Άτλαντα, που είναι προγραμματισμένη για το τέλος του 2021. Δυστυχώς όμως η αναφορά σε “καθαρή μετανάστευση” (εισερχόμενοι μείον εξερχόμενοι) αποκαλύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιμετωπίζει τους πολίτες μας ως “πληθυσμό” και όχι ως έθνος. Επίσης τα στοιχεία του άτλαντα βασίζονται στα δεδομένα που δίνει η κάθε χώρα. Επομένως ειδικά για την Ελλάδα, τα επίσημα δεδομένα που θα αποτυπωθούν δεν θα έχουν καμία σχέση με το μέγεθος του προβλήματος της λαθρομετανάστευης.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος με την παρέμβαση δηλώνει ανοιχτά σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο ότι η απογραφή του πληθυσμού θα πρέπει να καταγράψει επιτέλους την πραγματική εικόνα του δημογραφικού μας προβλήματος. Επίσης σημαντικό για την χώρα μας, ενόψει της απογραφής του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, είναι να μην αρκεστεί στην “υπηκοότητα” που όλες οι κυβερνήσεις μοίρασαν στους δυνητικούς ψηφοφόρους τους, αλλά να καταγράψει την χώρα γέννησης των γονέων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την απάντηση της Επιτρόπου κ. Μαρίγια Γκάμπριελ εδώ και την ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή εδώ.

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ τίμησε με την παρουσία της τον εορτασμό της 197ης Επετείου της Ναυμαχίας του Γέροντα στην Κάλυμνο
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΛΟΗΣ