ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ “ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΕΛΥΦΩΤΟΥ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ”

Ελληνική Λύση

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ “ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΕΛΥΦΩΤΟΥ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης έλαβε απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα συνεχόμενα προβλήματα των Ελλήνων παραγωγών κελυφωτού φιστικιού. Ο Πολωνός Επίτροπος Γεωργίας, κ. Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι, αν και απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στις ανεξέλεγκτες εισαγωγές φιστικιού από την Τουρκία και την Κίνα, επανέλαβε τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ για την παραγωγή κελυφωτού φιστικιού.

Ο Επίτροπος Γεωργίας ενημέρωσε τον Έλληνα Ευρωβουλευτή ότι οι Ευρωπαίοι παραγωγοί φιστικιών μπορούν να λάβουν χρηματοδοτική στήριξη από την Ένωση τόσο μέσω προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης όσο και μέσω εγκεκριμένων επιχειρησιακών προγραμμάτων αναγνωρισμένων οργανώσεων παραγωγών στο πλαίσιο του κανονισμού για την κοινή οργάνωση των αγορών (ΚΟΑ) . Τα επενδυτικά μέτρα, η προώθηση και οι περιβαλλοντικές δράσεις μπορούν να επωφεληθούν από τη στήριξη της Ένωσης στο πλαίσιο αμφότερων των καθεστώτων. Οι εν λόγω πολιτικές θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους Ευρωπαίους παραγωγούς να ενισχύσουν και να βελτιώσουν τη θέση τους στην αγορά της ΕΕ.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος διεκδικεί λύσεις για τους Έλληνες αγρότες. Δυστυχώς όμως οι προτάσεις δεν ανταποκρίνονται στην σκληρή πραγματικότητα, που αντιμετωπίζουν χιλιάδες Έλληνες παραγωγοί. Ειδικά όταν η Κομισιόν προτρέπει σε συλλογικές διεκδικήσεις και κοινή οργάνωση των παραγωγών, αυτό δείχνει ότι οι Βρυξέλλες δεν έχουν καμία σχέση με το μαύρο παρελθόν των αγροτικών συνεταιρισμών. Σε συνέχεια της παρούσας ενημέρωσης από τον Επίτροπο Γεωργίας, πρέπει να αναλάβουν δράση οι Ελληνικές αρχές, να ενημερώσουν και να προωθήσουν στους δικαιούχους την ευρωπαϊκή βοήθεια.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την απάντηση του Πολωνού Επιτρόπου Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι εδώ και την ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή εδώ.

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 10/03/2021
Επόμενο άρθροKυριάκος Βελόπουλος – Παρέμβαση στη Βουλή για διχασμό Ελλήνων και επεισόδια στη Νέα Σμύρνη