ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ “ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ” ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ “ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ” ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε το άρθρο 25 παρ. 1 του Συντάγματος, ισχυριζόμενος ότι του δίνει το δικαίωμα να καταστρατηγήσει τις ατομικές ελευθερίες πολιτών μέσω της επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης παραβλέπει το άρθρο 2 παρ. 1 που καθορίζει τις αρχές της ανθρώπινης αξίας που νοηματοδοτεί το κράτος δικαίου. Αντιπαρέρχεται το άρθρο 4 παρ. 1 που εγγυάται την ισότητα και την ισονομία. Κυρίως όμως αγνοεί επιδεικτικά την παρ, 1 του άρθρου 25 που ο ίδιος επικαλέστηκε και θέτει τον απαράβατο όριο της αρχής της αναλογικότητας.

Σύμφωνα με την οποία καθίσταται αντισυνταγματική λ.χ. η απόλυση κάποιου εργαζομένου λόγω της άρνησης του να εμβολιασθεί.

Η επιλεκτική ερμηνεία του Συντάγματος συνεπώς οδηγεί σε αμφισημίες και εσφαλμένες ερμηνείες.

Με «αμφισημίες» όμως όχι μόνο δεν πείθεις, αλλά εντείνεις και τις αμφιβολίες στους πολίτες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Επόμενο άρθροΚωνσταντίνος Μπούμπας – Διαρκής επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων (4η συνεδρίαση) 22/07/2021