ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε ΖΟΖΕΠ ΜΠΟΡΕΛ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ “ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΔΙΕΘΝΩΣ”

Ελληνική Λύση

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε ΖΟΖΕΠ ΜΠΟΡΕΛ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ “ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΔΙΕΘΝΩΣ”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης έλαβε απάντηση από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, στην ερώτηση για τις διώξεις από το Ισλάμ διεθνώς.

Την ώρα που οι διωγμοί κατά των Χριστιανών συνεχίζονται διεθνώς (Νιγηρία, Μ. Ανατολή), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διστάζει να μιλήσει ξεκάθαρα γι’ αυτό το γεγονός, μιλώντας νεφελωδώς για “θρησκευτική ελευθερία διεθνώς”. Βεβαίως από την άλλη πλευρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε δεκτό το αίτημα τοποθέτησης ειδικού απεσταλμένου για το θέμα, που συνυπέγραψε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής.
Την ώρα που το Συμβούλιο αρνείται να επιβάλλει εμπορικές κυρώσεις στην Τουρκία, η Επιτροπή αναφέρεται στη χρήση του εμπορίου ως εργαλείο για την πρόοδο τρίτων κρατών στο θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο Εμμανουήλ Φράγκος δήλωσε: “Άνευ επιβολής εμπορικών κυρώσεων στη Τουρκία, η ΕΕ θα παραμένει διεθνώς ανυπόληπτη και τα ισλαμικά καθεστώτα θα συνεχίζουν τις διώξεις έναντι των Χριστιανών.”

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την απάντηση του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας κυρίου Ζόζεπ Μπορέλ εδώ και την ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή εδώ.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΕΜΟΝΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ”
Επόμενο άρθροΑντώνης Μυλωνάκης – Διαρκής επιτροπή εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων 22/02/2021