ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: “ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ”

Ελληνική Λύση

ΔΕΥΤΕΡΑ 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: “ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ”

Από το «μένουμε σπίτι» λόγω κορονοϊού στο «εκκενώσατε σπίτια» λόγω πυρκαγιών, η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας.

Την ώρα που η πρωτοφανής καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια συνεχίζεται, η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να υιοθετήσει, να νομοθετήσει και να εφαρμόσει το σύνολο των προτάσεων της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ . Ήτοι:

– Άμεση διαγραφή χρεών για τους πληγέντες. Όχι «αναστολή», αλλά οριστική διαγραφή.

– Άμεση αναστολή ΦΠΑ σε όλες τις δωρεές και της ενίσχυσης προς τους πληγέντες. Όπως ακριβώς έγινε στο Μάτι, όπως ισχύει ακόμα και σήμερα για τις δωρεές προς «οργανώσεις» που ασχολούνται με τους παράνομους μετανάστες.

– Παροχή επιπλέον κινήτρων σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα ώστε να υποβοηθηθεί η συμμετοχή τους στην προσπάθεια αντιμετώπισης των αναγκών των πληγέντων κατοίκων.

– Άμεση αποδέσμευση κονδυλίων για την αποκατάσταση περιουσιών, αλλά και για αποζημίωση επί του συνόλου των απολεσθέντων εισοδημάτων των πολιτών λόγω της καταστροφής. Όπου θα συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των επιχειρηματιών, των παραγωγών, των μελισσοκόμων, των ρητινοκαλλιεργητών, αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων κλπ.

– Άμεση αποκατάσταση των υποδομών και εγγύηση αδιάλειπτης παροχής ρεύματος και νερού σε ολόκληρη την περιοχή.

– Άμεση νομοθετική ρύθμιση με την συμμετοχή του συνόλου των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου να απαγορευθεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα καμένα εδάφη, εσαεί.

– Πλήρης αναδάσωση των δασικών εκτάσεων με διασφάλιση της φυσικής αναγέννησης και παρεμβάσεις όπου αυτή δεν είναι εφικτή.

Το σχέδιο αναδάσωσης καμένων εκτάσεων της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ με αποκλειστική χρήση δένδρων της Ελληνικής Γης, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και εγκατάσταση – εφαρμογή εξελιγμένου συστήματος δασοπροστασίας θα βρίσκεται στην διάθεση της κυβέρνησης, των αρμοδίων και όλων των ενδιαφερομένων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Πρόληψη δασικών πυρκαγιών
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΑΣΗ