ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΑΣΗ

Ελληνική Λύση

ΔΕΥΤΕΡΑ 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΑΣΗ

O Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης τόνισε με ιδιαίτερη ένταση στις Βρυξέλλες, ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο, την ανάγκη για μια νέα ολοκληρωμένη και καινοτόμα διαχείριση των δασών στην Ελληνική περιφέρεια. Απευθυνόμενος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη για βιώσιμη εκμετάλλευση των δασών, με παράλληλη προστασία και δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, ώστε τα δάση μας να σταματήσουν να αποτελούν εύφλεκτα προσανάμματα για πυρκαγιές.

Η απομάκρυνση της εύφλεκτης ύλης από τα δάση, γνωστή στην Ελλάδα από τη δραστηριότητα των ρητινοσυλλεκτών (ρετσινάδων), αλλά και της μικρής υλοτομίας για καύσιμη ύλη οικιακής χρήσης (κούτσουρα για το τζάκι), συνέβαλλε για δεκαετίες στη προστασία των ελληνικών δασών από τις επιθετικές πυρκαγιές. Η πρόταση του Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης για ήπια και με κανόνες εκμετάλλευση των δασών, θα μπορούσε να είχε σώσει τα δάση μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Επιπλέον, συνέχισε τον Φεβρουάριο με την πρόταση για δημιουργία αντιπυρικών δασών, μέσω τροφοδασών, δηλαδή φυτεύσεων δέντρων που δεν είναι εύφλεκτα αλλά έχουν βρώσιμους/εκμεταλλεύσιμους καρπούς αποτέλεσε την πρώτη πρόταση της Ελληνικής Λύσης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία στο αγροτικό εισόδημα, σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθούν σχετικοί σύνδεσμοι με περισσότερες πληροφορίες για τις εν λόγω παρεμβάσεις του Εμμανουήλ Φράγκου:

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2021-000598_EL.html

Ευρωπαϊκή στήριξη στα τροφο-δάση

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: “ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ”
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Γ. ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗ