ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2021

Η Ελλάδα, παρ’ότι 10ο μέλος της Ευρωπαΐκής Ένωσης, έχει καταλήξει ουραγός σε όλα τα επίπεδα. Σε μία Ευρώπη που έχει χάσει τον δρόμο της, σε μία Ένωση που δεν έχει καμία σχέση με τις ιδρυτικές αξίες όσων πραγματικά την οραματίστηκαν.

Αντί για την «Ευρωπή των λαών» του Σαρλ ντε Γκωλ, έχουμε μία «οντότητα» κρατών που λειτουργούν ως δορυφόροι μιας πανίσχυρης Γερμανίας, η οποία χρησιμοποίησε την ΕΟΚ για να γιγαντωθεί, υποβαθμίζοντας όλους τους άλλους εταίρους, αλλά κυρίως την Ελλάδα!

Αντί η «Ένωση» αυτή να προασπίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, που αποτελεί το φυσικό της σύνορο, αφήνει τους Έλληνες μόνους τους να κρατούν τις Θερμοπύλες της Ευρώπης και του πολιτισμού, με τεράστιο κόστος σε χρήμα και αίμα, την ώρα που οι Γερμανοί κάνουν παζάρια με την Τουρκία, με αντάλλαγμα την δική μας Εθνική κυριαρχία και ασφάλεια!

Η Ευρωπαΐκή Ένωση με την σημερινή της μορφή, προσβάλλει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, ο οποίος βασίζεται στην ελληνική αρχαιότητα και την Χριστιανική Πίστη. Εάν δεν επανέλθει σύντομα στις ιστορικές και πολιτιστικές της ρίζες, δεν πρόκειται να έχει μέλλον.

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Απαραίτητη η ανακατανομή του αριθμού οργανικών θέσεων για τους Καθηγητές Φυσικής
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος – Συνέντευξη τύπου στη Σπάρτη 27/05/2021