ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΑΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνική Λύση

ΔΕΥΤΕΡΑ 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΑΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενώ η αύξηση του κόστους ενέργειας και βασικών πρώτων υλών καταστρέφει την πρωτογενή παραγωγή, δημιουργώντας μάλιστα ανεξέλεγκτο κύμα πληθωριστικών τάσεων στην πραγματική οικονομία, η κυβέρνηση επιμένει να μιλά για «αυτορρύθμιση της αγοράς»!

Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ότι δεν είναι ούτε «ρεπόρτερ», ούτε «τροχονόμος» των «παγκόσμιων τάσεων». Καμιά δυτική οικονομία δεν κατάφερε να «αυτορυθμιστεί», εν μέσω πρωτοφανών αυξήσεων σε ανελαστικές δαπάνες.

Η κυβέρνηση είναι αυτή που πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για να προστατεύσει τους Έλληνες παραγωγούς, επιτηδευματίες και καταναλωτές από τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις. Η ΝΔ να πάψει επιτέλους να κρύβεται πίσω από την «παγκόσμια κρίση», ειδικά την στιγμή που η Ελλάδα πληρώνει το ακριβότερο κόστος ενέργειας στην Ευρώπη.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ εδώ και δύο χρόνια καταθέτει προτάσεις τόσο για την πρόληψη, όσο και για την αντιμετώπιση της κρίσης ενέργειας και πρώτων υλών. Η εξάλειψη του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τα καύσιμα, των φορολογικών επιβαρύνσεων για τις ζωοτροφές και η αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου είναι πλέον μονόδρομος.

Για την σκανδαλώδη αναστολή λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων και των λιγνιτωρυχείων που κατέστησε την πατρίδα μας «ενεργειακό όμηρο» τρίτων χωρών, η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Επόμενο άρθροΚωνσταντίνος Μπούμπας – Ολομέλεια (Λαϊκές αγορές) 02/11/2021