ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΤΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ “ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ EUROPOL”

Ελληνική Λύση

ΤΡΙΤΗ 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΤΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ “ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ EUROPOL”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης έλαβε απάντηση από την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον σε σχετική ερώτηση που απέδιδε σαφείς αιχμές για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης και ιδίως του MHP με δίκτυα εμπορίας ναρκωτικών.

Στην ερώτησή του ο Εμμανουήλ Φράγκος, Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, κατήγγειλε τα τουρκικά ναρκοδίκτυα, που εκμεταλλεύονται την κατάρρευση του κράτους δικαίου και το εμπόριο με το Ισλαμικό Κράτος δια μέσου της σπαρασσόμενης Συρίας. Οι Τούρκοι διακινητές ναρκωτικών ενισχύονται όλο και περισσότερο στρεφόμενοι στην “Ευρωπαϊκή αγορά”, ενώ εκτιμάται ότι έχουν κέρδη 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποδεικνύει την έκθεση της EUROPOL όπου αναφέρει:
– μεγάλο μέρος του εμπορίου ναρκωτικών ακολουθεί τις ίδιες οδούς με τη λαθρομετανάστευση, με ενδείξεις ότι τα αντίστοιχα εγκληματικά δίκτυα συνεργάζονται.
– Η παραγωγή οπιούχων από το Αφγανιστάν, που μέσω Τουρκίας και μέσω του “βαλκανικού δρόμου”, δηλαδή και της Ελλάδας, φτάνει σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ αυξάνεται.
– Αυξάνεται διαρκώς η ποικιλία των ναρκωτικών που φθάνουν στην ΕΕ

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις του αρχιμαφιόζου, πολυετούς σύμμαχου της τουρκικής κυβέρνησης, επιβεβαιώνουν τις έγκαιρες ανησυχίες του Ευρωβουλευτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και το γεγονός ότι η διπλωματική γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκρύπτει επί μακρόν την αλήθεια για τα πραγματικά γεγονότα στην Τουρκία και στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί οριστικά το εμπόριο ναρκωτικών από την Τουρκία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την ερώτηση του Ευρωβουλευτή εδώ και την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εδώ.

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ τιμησε τη θυσία των Ληξουριωτών αγωνιστών
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ “ΚΩΡΟΝΟΠΑΡΤΙ”