ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΑΒ Α.Ε.

Ελληνική Λύση

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΑΒ Α.Ε.

O Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ με επιτελείς του επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ Α.Ε) στην Τανάγρα και ενημερώθηκε από την Διοίκηση της Εταιρίας για το υπό εκτέλεση κατασκευαστικό της έργο, τα προβλήματα ρευστότητας και ειδικά για το ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής anti drone radar με την ελληνική ονομασία ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ.

Έγινε λεπτομερής παρουσίαση των δυνατοτήτων τους από τους αρμόδιους τεχνικούς του εργοστασίου, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκος Βελόπουλος δεσμεύτηκε να προωθήσει κατά απόλυτη προτεραιότητα την εξέταση μαζικής παραγωγής του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ, με προσωπική του διαμεσολάβηση κατευθείαν στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Επιπλέον ενημερώθηκε από τα Σωματεία Εργαζομένων της Εταιρείας για το πετσόκομμα των μισθών και επιδομάτων τους, καθώς και για την αποψίλωση του παραγωγικού δυναμικού της, που έχει σαν συνέπεια την μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των προγραμμάτων συντήρησης των πτητικών μέσων της Π.Α, και ιδιαίτερα για τo πρόγραμμα των ελληνικών C-130.

Ο Πρόεδρος Κυριάκος Βελόπουλος επέμεινε ότι η Εταιρία εάν δεν αντιμετωπιστεί ως μία Α.Ε που να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και όχι ως ένας απαξιωμένος δημόσιος οργανισμός, είναι θέμα χρόνου η εταιρία να περάσει και αυτή σε ιδιώτες, αντί πινακίου φακής, όπως είχαν την τύχη κατά την πάγια τακτική των κομμάτων εξουσίας και άλλες εταιρίες της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Επιδεικτικά εκτός η Σαμοθράκη στα ακτοπλοϊκά θέματα
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ “ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΙΟΥ”