ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΝ/ΝΟ ΤΑΣΟΥΛΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ 15ΧΡΟΝΗΣ ΜΥΡΤΟΥΣ

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07 ΜΑΪΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΝ/ΝΟ ΤΑΣΟΥΛΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ 15ΧΡΟΝΗΣ ΜΥΡΤΟΥΣ Α

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκος Βελόπουλος ζητά την άμεση πρόσληψη της μητέρας της Μυρτούς, κ. Μαρίας Κοτρώτσου με σύμβαση αορίστου χρόνου στην Βουλή των Ελλήνων, καθώς και την ανάληψη των εξόδων θεραπείας, αποκατάστασης και φροντίδας της Μυρτούς από τον προϋπολογισμό της Βουλής.

Ακολουθεί η επιστολή

ΑΘΗΝΑ 7 ΜΑΪΟΥ 2021

Προς
τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κύριο Κωσταντίνο Τασούλα

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Εφέτος συμπληρώνονται εννέα χρόνια από το φρικτό έγκλημα της Πάρου, κατά το οποίο ένας Πακιστανός παράνομος μετανάστης κατέστρεψε τη ζωή της δεκαπεντάχρονης Μυρτούς και της οικογένειας της. Ένα έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο λόγω της αθωότητας του άτυχου κοριτσιού και της αγριότητας του αδίστακτου δράστη.

Δυστυχώς πριν από λίγες ημέρες, το Ελληνικό κράτος, παρά την προφανή του ευθύνη, αρνήθηκε να αναλάβει την υποχρέωση να αποζημιώσει την Μυρτώ και την οικογένειά της για τον Γολγοθά τον οποίο ανεβαίνουν.

Είναι ευθύνη του Ελληνικού κράτους το γεγονός ότι ο αδίστακτος Πακιστανός πέρασε παράνομα τα σύνορα της χώρας. Είναι ευθύνη του Ελληνικού κράτους το γεγονός ότι ο αποκρουστικός εγκληματίας διέμενε και εργαζόταν παράνομα σε ελληνικό έδαφος. Είναι ευθύνη του Ελληνικού κράτους το ότι δεν μπόρεσε να προστατεύσει ένα δεκαπεντάχρονο παιδί από τις ορέξεις ενός κτήνους.

Φρονώ ότι είναι υποχρέωση του Ελληνικού κοινοβουλίου να αποκαταστήσει τόσο την Μυρτώ και την ηρωίδα μητέρα της, όσο και την τιμή και την υπόληψη του Ελληνικού κράτους στα μάτια των πολιτών.

Προτείνω, λοιπόν, ως ελάχιστη συμβολική ενέργεια, την άμεση πρόσληψη της μητέρας της Μυρτούς, κυρίας Μαρίας Κοτρώτσου, με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, στην Βουλή των Ελλήνων.

Επιπλέον, εισηγούμαι την απόδοση χρηματικού ποσού από τον προϋπολογισμό της Βουλής των Ελλήνων, προκειμένου να καλυφθούν τα παρελθόντα, τρέχοντα και μελλοντικά έξοδα θεραπείας, αποκατάστασης και φροντίδας της Μυρτούς.
Είμαι βέβαιος ότι η πρόταση μου θα σας βρει σύμφωνο και θα πράξετε τα δέοντα.

Μετά Τιμής
Κυριάκος Βελόπουλος
Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Προσλήψεις Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΥΠΟ ΤΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ “ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΣ”