ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Ελληνική Λύση

ΤΡΙΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν συνιστούν εθνικό κίνδυνο για την Ελλάδα, γεγονός που η κυβέρνηση δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται.

Η γεωπολιτική αναβάθμιση της Τουρκίας της δίνει άλλον ένα μοχλό πίεσης έναντι της Ελλάδας και της Ευρώπης, για ανταλλάγματα πέραν των «ευρωπαϊκών κονδυλίων».

Η πρόθεση του Ράμα ο οποίος ήδη διατηρεί εντός Αλβανίας στρατόπεδο με 2000 Ιρανούς τζιχαντιστές να φιλοξενήσει και Αφγανούς, ανοίγει νέο μέτωπο στον Βορρά.

Η στενή στρατιωτική συμμαχία Αλβανίας – Τουρκίας σε συνδυασμό με την δυνατότητα της Τουρκίας να διαχειρίζεται τις μεταναστευτικές ροές απο το Αφγανιστάν, δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.

Η κυβέρνηση, και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δεν μπορούν πλέον να παριστάνουν τους θεατές. Η Ελλάδα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι δεν θα δεχθεί ούτε έναν παράνομο μετανάστη, ούτε φυσικά θα προβεί σε «παραχωρήσεις κατευνασμού» προς την Τουρκία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΧΟΙΝΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “LA STAMPA”
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ