ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Ελληνική Λύση

ΤΡΙΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης εγείρει σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο την ανάγκη έγκαιρης προετοιμασίας για τις σκληρές επιπτώσεις της κρίσης στο Αφγανιστάν.

Με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητά μέτρα για να αποτραπεί οποιαδήποτε νέα είσοδος έστω και ενός καινούριου Αφγανού στην ΕΕ.

Με πρωτοβουλία του ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ , ξεκίνησε συλλογή υπογραφών στο Ευρωκοινοβούλιο, για να μην πληρώσει η Ελλάδα την κρίση στο Αφγανιστάν, με άλλο ένα τεράστιο κύμα λαθρομετανάστευσης.

Μετά την πολιτική απόφαση της νέας ηγεσίας των ΗΠΑ για ολική αποχώρηση από το Αφγανιστάν, δυστυχώς η χώρα βυθίζεται στο σκοταδιστικό ισλαμικό καθεστώς των Ταλιμπάν. Ήδη από την λήψη της απόφασης, πολλοί Αφγανοί αναζήτησαν διαφυγή εκτός της χώρας στρεφόμενοι προς την Ευρώπη.

Όπως φαίνεται, η χώρα των 38 εκατομμυρίων θα εξάγει εκατομμύρια μετακινούμενων Αφγανών.Στην έκκληση που απευθύνει ο Εμμανουήλ Φράγκος, για παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ανώτατο επίπεδο, τονίζει χαρακτηριστικά:

1) Η ΕΕ δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρώνει τις λάθος πολιτικές αποφάσεις των ΗΠΑ.

2) Οι πολίτες μας δεν διατίθενται να παράσχουν άσυλο σε κανέναν Αφγανό, καθώς
– οι κοινωνίες μας έχουν προ πολλού υπερβεί τα διαθέσιμα περιθώρια φιλοξενίας.
– η εκ νέου εισαγωγή μη-Ευρωπαίων στην ΕΕ θα ενισχύσει τις φυγόκεντρες δυνάμεις εντός των χωρών και θα δυναμιτίσει την εξέλιξη του ευρωπαϊκού εγχειρήματος συνολικά.

3) Όλες οι χώρες που γειτονεύουν με το Αφγανιστάν είναι ειρηνικές και μπορούν να προσφέρουν άσυλο.

4) Οι εθνότητες του Αφγανιστάν έχουν πολιτιστική, φυλετική, γλωσσική, θρησκευτική εγγύτητα με τις γειτονικές τους χώρες και θα προσαρμοστούν γρηγορότερα και με μικρότερα προβλήματα σε αυτές τις κοινωνίες.

5) Η μετακίνηση σε γειτονικές χώρες δεν θα αποκόψει τους Αφγανούς από τη χώρα τους, και έτσι θα δύνανται να συμβάλλουν στη μελλοντική αντιμετώπιση των Ταλιμπάν.

6) Η επιτυχής μετάβαση έστω και ενός Αφγανού στην Ε.Ε. θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στο εν λόγω ρεύμα, ενισχύοντας το φαύλο κύκλο του κινδύνου για τη ζωή τους, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών μας.
Όπως δηλώνει ο Έλληνας Ευρωβουλευτής: «Τα επιχειρήματα δεν είναι ούτε ακραία, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Είναι λογικά!»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ