ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΩΝ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ”

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΩΝ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης έλαβε απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην πρωτοβουλία του απέναντι στις αθέμιτες – φιλότουρκες συμπεριφορές υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Επίτροπος αρμόδιος για τη Διοίκηση της ΕΕ, κύριος Γιοχάνες Χαν μελέτησε την καταγγελία που κατέθεσε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και ουσιαστικά «άδειασε» τη φιλότουρκη σύμβουλο του Μπορέλ, κυρία Νάταλι Τότσι. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι οι υπάλληλοι της Επιτροπής οφείλουν να συμμορφώνονται με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους βάσει του κανονισμού υπηρεσιακής κατάστασης. Υπό το πρίσμα αυτών των αρχών, οι υπάλληλοι καλούνται να χρησιμοποιούν με μετριοπάθεια τα προσωπικά τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να εκφράσουν τις απόψεις τους, καθιστώντας ταυτόχρονα σαφές ότι οι απόψεις που εκφράζουν είναι δικές τους.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος, Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ , με επείγουσα ερώτηση κατήγγειλε και σταμάτησε άμεσα τις αθέμιτες αυτές συμπεριφορές, που υπονομεύουν την κοινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική και τη θεσμική δράση των αντίστοιχων ευρωπαϊκών οργάνων. Στα ευαίσθητα θέματα της Τουρκίας δεν ανεχόμαστε καμία υποχώρηση και καμία «προσωπική άποψη» στα κοινωνικά δίκτυα, που να υπονομεύει τις διπλωματικές μάχες που δίνουμε στην Ευρώπη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την απάντηση του Επιτρόπου Προϋπολογισμού και Διοίκησης της ΕΕ, Γιαχάνες Χαν εδώ και την ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Εμμανουήλ Φράγκου (Φραγκούλη) εδώ.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΠΕΡΙ ΔΩΡΕΑΝ RAPID TEST ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκου Βελόπουλου και κλιμακίου του κόμματος στη Χίο