ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ “ΙΣΟΒΙΟΥΣ” ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΡΧΩΝ”

Ελληνική Λύση

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ “ΙΣΟΒΙΟΥΣ” ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΡΧΩΝ”

Άλλη μία απίστευτη λαθροχειρία της κυβέρνησης αποκαλύπτει η Ελληνική Λύση.

Στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, στο άρθρο 54, προβλέπεται ότι δεν υπάρχει κώλυμα να διορίζεται ένα μέλος για νέα θητεία σε θέση ανώτερη (πχ αντιπροέδρου ή Προέδρου), μέχρι συνολικά δύο θητείες. Δηλαδή μπορεί να ξεκινήσει κάποιος σε μια ανεξάρτητη αρχή και να μείνει 12 χρόνια (δύο εξαετίες) ή ίσως και παραπάνω, εάν δεν διορισθούν έγκαιρα νέα μέλη των ανεξάρτητων αρχών.

Ο πρόεδρος, αντιπρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη μιας ανεξάρτητης αρχής, όμως, είναι μέλη και δεν έχουν αυτοτελή ιδιότητα, καλυπτόμενοι όλοι από την ανωτέρω συνταγματική διάταξη. Επομένως, όλα τα μέλη πρέπει να έχουν ορισμένη θητεία, με δυνατότητα μόνο παράτασης μέχρι να διορισθούν νέα.

Εκτός του ότι οι «ανεξάρτητες» αρχές δεν είναι ανεξάρτητες, τώρα γίνονται και μακροχρόνια «κομματικά πάρκινγκ» στελεχών. Θλιβερές καταστάσεις που ζούμε σε άλλου τύπου καθεστώτα.

Η Ελληνική Λύση επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για την κατάργηση των «ανεξάρτητων αρχών», πλην των συνταγματικά επιβεβλημένων, διότι κοστίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό, χωρίς να επιτελούν το έργο τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ