ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Ελληνική Λύση

ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΪΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Σε νέες δηλώσεις του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου απείλησε την Ελλάδα λέγοντας ότι «αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία τους».

Η Ελληνική Λύση και προσωπικά ο προεδρος της Κυριάκος Βελόπουλος ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει την εξωτερική πολιτική «δι’ επιστολών και διαβημάτων».

Η ΝΔ και προσωπικά ο πρωθυπουργός οφείλουν άμεσα να απαιτήσουν την επιβολή σκληρών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ενημερώνοντας παράλληλα εταίρους, συμμάχους και όλους τους διεθνείς οργανισμούς σε ανώτατο επίπεδο. Παράλληλα να καταγγελθεί η παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης από την Τουρκία, για το αυτοδιοίκητο της Ίμβρου και της Τενέδου, επίσης να αμφισβητηθεί η τουρκική κυριαρχία και να διεκδικηθούν από μέρους μας νησιά και νησίδες που δεν αναφέρονται ρητά στην παραπάνω συνθήκη.

Ήλθε επιτέλους η ώρα η Ελλάδα να περάσει στην αντεπίθεση, αλλάζοντας το δόγμα δεκαετιών του «δεν διεκδικούμε τίποτα» σε… «διεκδικούμε τα πάντα και ότι μας ανήκει».

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν προβεί στις ανωτέρω ενέργειες τότε είναι ή ανίκανη και επικίνδυνη, ή επιβεβαιώνονται «κακόβουλοι ισχυρισμοί» πολλών που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τεχνητή και επικοινωνιακή ένταση για συσπείρωση του κομματικού ακροατηρίου των κυβερνήσεων και στις δύο πλευρές λόγω προεκλογικής περιόδου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΚώστας Χήτας – Ομιλία στη βουλή για την αστυνομία και τα πανεπιστήμια 31/5/2022
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ