ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ελληνική Λύση

ΤΡΙΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι «κάποιοι ποντάρουν σε διεθνείς δυσκολίες για να προκαλέσουν εγχώριες κρίσεις».

Η αλήθεια όμως είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετέτρεψε κάθε διεθνή κρίση που κλήθηκε να διαχειριστεί, σε τραγωδία για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Η Ελληνική Λύση, πιστή στο χρέος της έναντι της Ελλάδας και των Ελλήνων, αντί στείρας αντιπολίτευσης, επέλεξε την συμβολή στην προάσπιση και συμφέροντος, καταθέτοντας συνεχώς προτάσεις, τεκμηριωμένες και απολύτως εφαρμόσιμες.

Εάν η κυβέρνηση μας είχε ακούσει, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν ενεργειακά αυτάρκης και ανταγωνιστική με δεκάδες δισ. στα δημόσια ταμεία. Όταν όμως προτείναμε την προαγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου -όταν οι τιμές ήταν στο ναδίρ- αντιμετωπίσαμε την απαξίωση και την χλεύη.

Όταν απαιτήσαμε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, καταθέτοντας μάλιστα πλήρως κοστολογημένη πρόταση για πραγματικό τείχος, ακούσαμε διαβεβαιώσεις ότι «ο Έβρος είναι θωρακισμένος». Σήμερα, επιβεβαιώνεται ότι είναι ξέφραγο αμπέλι, ενώ με την ίδια δαπάνη θα μπορούσε να είναι πλήρως θωρακισμένος.

Όταν προειδοποιούσαμε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις για την Ελλάδα, γίναμε στόχος βάναυσων συκοφαντιών. Σήμερα η Ελλάδα καταγράφει αρνητικό ρεκόρ του εμπορικού ισοζυγίου, ενώ αντίθετα η Ρωσία εμπορικό πλεόνασμα – ρεκόρ όλων των εποχών.

Ο πρωθυπουργός για ακόμη μία φορά μεταθέτει την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί οποιαδήποτε κρίση στο διεθνές περιβάλλον. Η ανικανότητα αυτή γίνεται πλέον επικίνδυνη, διότι ποτέ δεν άκουσε την Ελληνική Λύση, που όχι μόνον προέβλεψε τις συγκεκριμένες κρίσεις, αλλά παρέθεσε και λύσεις.

Σήμερα, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι υπάρχει λύση για την σωτηρία της Ελλάδας: Η Ελληνική Λύση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Ανύπαρκτο το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία και την ευζωία των ιπποειδών και ανύπαρκτη η κεντρική βάση δεδομένων του μητρώου καταγραφής των
Επόμενο άρθροΘέμα: Διχασμός των συνταξιούχων της χώρας σε ευνοημένους και μη, εξαιτίας των πρακτικών της Πολιτείας για αυξήσεις βασιζόμενες μόνο στην προσωπική διαφορά