ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ “ΛΗΣΤΡΙΚΟΥΣ” ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Ελληνική Λύση

ΤΡΙΤΗ 03 ΜΑΪΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ “ΛΗΣΤΡΙΚΟΥΣ” ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Η Ελληνική Λύση είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που πρότεινε επισήμως στην κυβέρνηση την σύναψη συμβολαίων προαγοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου, σε αρκετές περιπτώσεις την τελευταία διετία. Πολύ πριν την έναρξη της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία.

Την άνοιξη του 2020, όταν οι τιμές βρίσκονταν στο «ναδίρ», η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει εξοικονομήσει σήμερα περί τα 5 δις, χρήματα που θα θωράκιζαν την εθνική οικονομία, θα εξασφάλιζαν χαμηλά τιμολόγια στα νοικοκυριά και ανταγωνιστικές τιμές στις επιχειρήσεις.

Το φθινόπωρο του 2021 η κυβέρνηση θα μπορούσε να συνάψει συμβόλαιο δεκαπενταετίας με την Ρωσία, καταφέρνοντας έτσι σήμερα να αγοράζει φυσικό αέριο πέντε φορές πιο φτηνά από την τιμή αγοράς που ισχύει στην Ευρώπη, με εξασφαλισμένη παροχή μέχρι το 2036. Όπως ακριβώς το πέτυχε η Ουγγαρία.

Η κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να συνάψει αντίστοιχο συμβόλαιο ακόμα και την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, όταν το ρούβλι ήταν σε ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ, στο ήμισυ της σημερινής ισοτιμίας.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ μας αγνοήσαν. Κανένα κόμμα δεν συντάχθηκε με τις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης, που σήμερα θα είχαν δώσει την πραγματική λύση στην ενεργειακή κρίση εξασφαλίζοντας δεκάδες δισεκατομμύρια στην εθνική οικονομία και άκρως ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σήμερα, Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ξιφουλκούν για τα ληστρικά τιμολόγια του ρεύματος, χωρίς να προτείνουν λύσεις. Οι λογαριασμοί του ρεύματος που εξελίσσονται σε εφιάλτη για κάθε Έλληνα, φέρουν την υπογραφή τους.

Για άλλη μια φορά η Ελληνική Λύση απέδειξε ότι είναι η μοναδική δύναμη που προβλέπει, προτείνει και δικαιώνεται. Είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να εξασφαλίσει φτηνή ενέργεια για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, διότι εμείς πιστεύουμε πραγματικά στην ελεύθερη οικονομία που δημιουργεί πλούτο για τους Έλληνες. Σε αντίθεση με την «οικονομία των καρτέλ» που ληστεύει τους Έλληνες για να υπηρετήσει συγκεκριμένους «ολιγάρχες».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Ο μη εντοπισμός από την Υ.Π.Α. του τουρκικού μηχανοκίνητου ανεμοπτέρου το οποίο διέσχισε ακώλυτα ολόκληρο το Αιγαίο προκαλεί εύλογα ερωτηματικά
Επόμενο άρθροΘέμα: Προβλήματα από τη μετατροπή του “ΕΠΑ.Λ.” Σύρου σε Πρότυπο Σχολείο