ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ

Ελληνική Λύση

ΤΡΙΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού περί «κυβερνητικής πρόθεσης» για την εξόρυξη του ορυκτού μας πλούτου, έρχεται με τριετή χρονοκαθυστέρηση. Εδώ και μία τριετία η Ελληνική Λύση, εδώ και δύο δεκαετίες προσωπικά ο πρόεδρος της Κυριάκος Βελόπουλος, πιέζουν προς την κατεύθυνση των εξορύξεων προκειμένου η πατρίδα μας να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία αλλά και να δημιουργήσει πραγματικό πλούτο για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Τρία χρόνια, εισπράτταμε απαξίωση και χλεύη, από μία κυβέρνηση η οποία εγκλώβιζε την Ελλάδα σε μία πρωτοφανή ενεργειακή ομηρία, που σήμερα καταστρέφει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η σημερινή ανακοίνωση εξορύξεων με «ρυθμούς χελώνας» είναι «ημιθανής» και γίνεται με την προσφιλή για τη ΝΔ λογική του «πουλάω ελπίδα στους Έλληνες».

Αντί να παραδειγματιστούμε από χώρες όπως η Αίγυπτος που σε χρόνο – ρεκόρ ολοκλήρωσαν όλες τις διαδικασίες, εμμένουμε σε αόριστα χρονοδιαγράμματα, ώστε να καλυφθεί η κυβερνητική ανικανότητα. Με την ίδια ακριβώς λογική που χρησιμοποιούνται οι ανάλογες αποφάσεις του ΣτΕ για να δικαιολογήσουν τις καθυστερήσεις στις έρευνες υδρογονανθράκων.

Οφείλουμε όμως να υπενθυμίσουμε ότι στο θέμα τοποθέτησης των ανεμογεννητριών ακόμα και σε αναδασωτέες εκτάσεις, το ΣτΕ κινήθηκε αστραπιαία με «αποφάσεις – εξπρές».

Αναμένεται να δούμε εάν το 2030 η τότε Ν.Δ. βγάλει αντίστοιχες ανακοινώσεις και για την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής, αντιγράφοντας με αντίστοιχη χρονοκαθυστέρηση την κατατεθειμένη πρόταση της Ελληνικής Λύσης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Ερωτήματα για τη μη απόσπαση εκπαιδευτικού στο Σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας του Παλέρμο
Επόμενο άρθροΘέμα: Ανάγκη για επίσπευση της επίλυσης του κτηριακού προβλήματος του Μουσικού Σχολείου του Πειραιά