ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ NOVARTIS

Ελληνική Λύση

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΪΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ NOVARTIS

Η κυβέρνηση διαρρέει ότι «πρόκειται να καταθέσει αγωγή» κατά της Novartis για την ζημιά που προκάλεσε στο ελληνικό δημόσιο.

Η διαρροή αυτή από μόνη της είναι ομολογία ενοχής και αδιαφορίας για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Η Ελληνική Λύση εδώ και τρία χρόνια καλεί την κυβέρνηση να κινηθεί δικαστικά κατά της Novartis, όπως ακριβώς έκαναν οι ΗΠΑ. Δικαιωθήκαμε απόλυτα από την γνωμοδότηση – κόλαφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που τεκμηρίωνε την ζημία του δημοσίου από το τεράστιο σκάνδαλο. Ζημιά που στέρησε πολύτιμους πόρους και συνέβαλε στην αποσάρθρωση του ΕΣΥ, με τις ολέθριες συνέπειες για τις ζωές των Ελλήνων.

Η ΝΔ όμως, μαζί με το ΚΙΝΑΛ, επιχείρησε να βαφτίσει το σκάνδαλο «σκευωρία», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επί χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα για να διεκδικήσει τα κλεμμένα.

Η Ελληνική Λύση αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις και όχι «διαρροές». Προειδοποιούμε δε ότι όποιος επιχειρήσει να συγκαλύψει το σκάνδαλο Novartis κατά τα πρότυπα της Siemens με «εξωδικαστικούς συμβιβασμούς», θα λογοδοτήσει πέραν πάσης «ασυλίας» και «ακαταδίωκτου».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ 102 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΒασιλική Δημητράντζου, Σπερχειάδα – Εορτασμοί για την έναρξη του οργανωμένου ένοπλου αγώνα κατά των Γερμανών