ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ LNG

Ελληνική Λύση

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ LNG

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο 22o Παγκόσμιο Συνέδριο LNG, χαρακτήρισε την Ελλάδα «εξαγωγέα ενεργειακής ασφάλειας».

Κάποιος από τους εκατοντάδες συμβούλους του πρωθυπουργού, θα έπρεπε να τον ενημερώσει ότι «εξαγωγέας» καθίσταται μόνον ο παραγωγός.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξαπάτησε τους Έλληνες προεκλογικά δηλώνοντας τον Ιούλιο του 2017 ότι «η χώρα έχει υποχρέωση να εκμεταλλευθεί τον ορυκτό πλούτο της», αλλά μετεκλογικά, τον Σεπτέμβριο του 2021, δήλωνε ότι «οι υδρογονάνθρακες είναι αγαθό που χάνει την αξία του»!

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο πρωθυπουργός «θυμήθηκε» ξανά τον ορυκτό μας πλούτο, δηλώνοντας πριν από λίγες ημέρες ότι «οφείλουμε να διερευνήσουμε αν έχουμε τη δυνατότητα να εξορύξουμε φυσικού αερίου». Απέκλεισε όμως τις έρευνες για εξόρυξη πετρελαίου, την ώρα που η ανθρωπότητα βρίσκεται στο φάσμα της έλλειψης λόγω των αποφάσεων του ΟΠΕΚ.

Ο κ. Μητσοτάκης που φέρει την κυρία ευθύνη και για την ακύρωση του εθνικής σημασίας αγωγού East Med, επιχειρεί για άλλη μια φορά να εξαπατήσει τους Έλληνες για να κερδίσει πολιτικό χρόνο.

Η ΝΔ μαζί με τον ΣυΡιζΑ και το ΠΑΣΟΚ τορπίλισαν την αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, έκλεισαν τους λιγνίτες εκτινάσσοντας το κόστος ενέργειας, κατέστησαν την Ελλάδα ενεργειακό όμηρο εχθρικών χωρών.

Εάν οι προτάσεις της Ελληνικής Λύσης και προσωπικά του προέδρου της Κυριάκου Βελόπουλου είχαν εισακουστεί, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν πραγματικά ένας ενεργειακός κόμβος, ένας πραγματικός «εξαγωγέας ενέργειας» που θα παρήγαγε πλούτο προς όφελος των Ελλήνων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η ΝΔ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟ ΕΣΥ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΘΥΣΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ