ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΩΡΑΚΙΣΤΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΟΔΥΝΗΡΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

Ελληνική Λύση

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΩΡΑΚΙΣΤΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΟΔΥΝΗΡΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

Η καταστροφική πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Freeport στο Τέξας, της μεγαλύτερης εξαγωγικής μονάδας LNG των ΗΠΑ και η αδυναμία πλήρους επαναλειτουργίας τουλάχιστον ως το τέλος του έτους καταρρίπτει το σχέδιο της ΕΕ περί αντικατάστασης του ρωσικού φυσικού αερίου από το αμερικανικό LNG.

Δημοσιεύματα σε έγκυρα διεθνή ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι λόγω της μείωσης παροχής αερίου απο την Gazprom, ήδη ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιούν τα στρατηγικά τους αποθέματα τα οποία διατηρούσαν για τους χειμερινούς μήνες.

Μπροστά σε αυτή την λαίλαπα, η Ελλάδα για άλλη μια φορά είναι αθωράκιστη. Λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ρεύματος εξακολουθούν να παραμένουν ανενεργές. Ο ύψιστης γεωπολιτικής σημασίας αγωγός East Med πετάχτηκε σκανδαλωδώς στις καλένδες. Οι εξορύξεις του ορυκτού μας πλούτου δεν προχωρούν παρά τις επικοινωνιακές πομφόλυγες της ΝΔ. Οι σχέσεις μας με χώρες που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις, έχουν διαρραγεί ανεπανόρθωτα.

Η Ελληνική Λύση είχε προειδοποιήσει εδώ και δύο χρόνια για τον εφιάλτη που ζούμε σήμερα, παρέχοντας μάλιστα άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις που όμως δεν εισακούστηκαν.

Η Ελληνική Λύση οφείλει να προειδοποιήσει εκ νέου ότι ο ενεργειακός κίνδυνος, ισοδυναμεί με εθνικό κίνδυνο. Όποιος εκθέτει συνειδητά την Ελλάδα σε εθνικό κίνδυνο νομίζοντας ότι θα δραπετεύσει μέσω εκλογών από τις εγκληματικές του ευθύνες, ας διαβάσει ιστορία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Πώληση αιγοπροβάτων και κλείσιμο κτηνοτροφικών μονάδων
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΑΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ