ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΑΤΥΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΑΤΥΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο πρωθυπουργός μιλώντας μετά τις εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βερσαλλίες, «ανακάλυψε» ότι υπάρχει «κερδοσκοπία» στην αγορά ενέργειας. Ο άνθρωπος δηλαδή που με την πολιτική του έκανε πλούσιους τους κερδοσκόπους ενέργειας εις βάρος του ελληνικού λαού, εμφανίζεται με θράσος ως καταγγέλων!

Δεν μας είπε όμως ποιοι κερδοσκοπούν και γιατί ο ίδιος δεν μειώνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης προκειμένου να ελαφρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αντίθετα, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί ότι θα υπάρχουν μέτρα από την ΕΕ, λες και ο ίδιος δεν κυβερνά την Ελλάδα, αλλά είναι απλώς «μεσάζοντας» των Βρυξελλών…

Υποστήριξε ότι η Ευρώπη ξύπνησε απότομα από τον «γεωπολιτικό της λήθαργο», την ίδια στιγμή που ο ίδιος ευρισκόμενος σε διαρκή λήθαργο πηγαίνει στον δικτάτορα Ερντογάν ο οποίος διεκδικεί ελληνικό έδαφος!

Ακόμα και η αναφορά του στο άρθρο 42 παρ. 7 της ΕΕ για την αμυντική συνδρομή των κρατών μελών δεν έγινε για την Ελλάδα και την Κύπρο που αντιμετωπίζουν ευθεία τουρκική απειλή, αλλά για την Φινλανδία και την Σουηδία που αντιμετωπίζουν υποθετικό κίνδυνο!

Ένας πρωθυπουργός κατώτερος των περιστάσεων, όπως και η κυβέρνηση του, την ώρα που κορυφαίοι υπουργοί θέτουν ψευδοδιλλήματα όπως «καύσιμα ή φάρμακα», αφήνει την Ελλάδα εκτεθειμένη στον ενεργειακό, τον επισιτιστικό και τον γεωπολιτικό κίνδυνο.

Ένας πρωθυπουργός ο οποίος συνεχίζει να εξυπηρετεί τους κερδοσκόπους, την ώρα που δήθεν τους καταγγέλλει. Είναι ο πρωθυπουργός των γερμανικών ΑΠΕ και των καρτέλ καυσίμων!

Διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που κατέστησε την Ελλάδα έρμαιο του φυσικού αερίου κλείνοντας τους λιγνίτες. Είναι αυτός που ψάχνει για βενζίνη και αέριο μέσω εφοπλιστών και υπερατλαντικών προμηθευτών την ώρα που η Ελλάδα διαθέτει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου. Είναι αυτός που κατευθύνει δισεκατομμύρια δημοσίου χρήματος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αντί να πάρει άμεσα μέτρα μειώνοντας τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και τον Φ.Π.Α. για να ανακουφίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ένας πρωθυπουργός και μία κυβέρνηση όχι απλώς ανίκανη, αλλά επικίνδυνη για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Σχετικά με την αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών για την συμμόρφωση του ιστότοπου στο Διαδίκτυο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, όσον αφορά στην προσβασιμότητα από τα ΑμεΑ και στην δήλωση προσβασιμότητας
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ S-300 ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ