ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ “ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ” ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ “ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ” ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ

Τα μέτρα της υποτιθέμενης «ενίσχυσης» που ανακοίνωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί την καταστροφή που έχει υποστεί ο πρωτογενής τομέας.

Δεκάδες χιλιάδες αγρότες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν όχι απλώς στα έξοδα της παραγωγής, αλλά στο να προσφέρουν τα βασικά στις οικογένειες τους!

Το υποτιθέμενο «αγροτικό ρεύμα», κατέστη «είδος πολυτελείας» με τις εγκληματικές ενέργειες της κυβέρνησης επιφέροντας ασύμμετρο χτύπημα σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Το ίδιο ισχύει με το σύνολο των πρώτων υλών και αγροεφοδίων.

Τα αγροτικά προϊόντα παραμένουν αδιάθετα και μη ανταγωνιστικά λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής με την κυβέρνηση να παριστάνει τον «τροχονόμο» στις αθρόες εισαγωγές ανταγωνιστικών προϊόντων ακόμα και από την Τουρκία!

Όλα αυτά, την ώρα που η επισιτιστική κρίση είναι προ των πυλών.

Η Ελληνική Λύση στηρίζει το σύνολο των κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων απαιτώντας την άμεση καταβολή εκτάκτων ενισχύσεων λόγω πανδημίας, αποζημιώσεων και την επιβολή πλαφόν τόσο στο κόστος ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του ρεύματος και του φυσικού αερίου, στα επίπεδα των τιμών των γειτονικών ανταγωνιστικών χωρών, όσο και στο κόστος των ζωοτροφών, των αγροτικών εφοδίων κλπ. Η επίτευξη ανταγωνιστικότητας και διατροφική αυτάρκειας είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Η συνεχιζόμενη απραξία της κυβέρνησης δεν απειλεί μόνο τον πρωτογενή τομέα αλλά την ίδια την Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ
Επόμενο άρθροΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στο πλευρό Κρητικών αγροτών και των σταφιδοπαραγωγών της Πελοποννήσου