ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ SUDDEUTSCHE ZEITUNG

Ελληνική Λύση

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ SUDDEUTSCHE ZEITUNG

Σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, χαρακτηρίζει Ελλάδα και Κύπρο ως χώρες «που εγείρουν αξιώσεις σε θαλάσσιες περιοχές στην ανατολική Μεσόγειο», καλώντας μάλιστα την ΕΕ «να μην υποκύψει στις μαξιμαλιστικές θέσεις Ελλάδος και Κύπρου»!

Το κατάπτυστο αυτό άρθρο αντιστρέφει την πραγματικότητα, αποκρύπτοντας εσκεμμένα ότι Ελλάδα και Κύπρος, άρα και η ΕΕ, διατηρούν αδιαμφισβήτητη κυριαρχία στην περιοχή που επιβουλεύεται η Τουρκία βάσει του δικαίου της Θάλασσας και ότι το δίκαιο της θάλασσας είναι πλέον μέρος του ευρωπαϊκού δικαίου. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να απαιτήσει από την εφημερίδα έμπρακτη επανόρθωση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΕΥΡΕΙΑ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ “ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ”
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ