ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΥΠΕΞ κ. ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΡΑΜΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Ελληνική Λύση

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΜΑΪΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΥΠΕΞ κ. ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΡΑΜΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Έπειτα από την συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρέσβη, Μαρουάν Τουμπάσι, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κατηγόρησε την Ελλάδα για «φιλοϊσραηλινή στάση», ο ΥΠΕΞ κ. Δένδιας ανακοίνωσε αιφνιδίως το ταξίδι του στην Ραμάλα και την συνάντηση του με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του, Ριάντ Αλ Μάλκι.

Άπαντες επιθυμούμε την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της Μέσης Ανατολής.

Η κυβέρνηση όμως και ειδικά ο κύριος Δένδιας οφείλει επιτέλους και να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα. Τα οποία τίθεται σε κίνδυνο από την διευρυμένη τουρκική δραστηριότητα, που πλέον επηρεάζει άμεσα και την στάση της παλαιστινιακής διοίκησης.

Ο κύριος Δένδιας όφειλε να ξεκαθαρίσει στον πρέσβη της Παλαιστίνης ότι οποιαδήποτε σύμπλευση με την Τουρκία, συνιστά εχθρική πράξη κατά της Ελλάδας. Οποιοσδήποτε σχεδιασμός καθορισμού θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Παλαιστινίων και Τουρκίας, συνιστά παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καλεί τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσει την έμπρακτη αποκήρυξη των ανθελληνικών σχεδιασμών της Τουρκίας από τον Παλαιστίνιο ΥΠΕΞ. Ειδάλλως ας ακυρώσει το ταξίδι του που ενδέχεται να επιφέρει άλλη μια εθνική ταπείνωση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Επόμενο άρθροΘέμα: Ένταξη των υποθηκοφυλάκων στον φορέα Ελληνικό Kτηματολόγιο