ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ελληνική Λύση

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Σε ένα υποτονικό κλίμα όπου οι παριστάμενοι με το ζόρι χειροκροτούσαν, ο μοιραίος πρωθυπουργός πραγματοποίησε την πλέον θλιβερή του εμφάνιση.

Και ο πλέον αδαής κατάλαβε ότι όλα όσα είπε ήταν ήδη γραμμένα και τα διάβαζε κοιτώντας τα πάνελ δεξιά και αριστερά απέναντί του. Θα ήταν πιστευτός εάν μιλούσε από καρδιάς.

Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, ο κύριος Μητσοτάκης ανακάλυψε την «εθνική αυτογνωσία». Αυτό σημαίνει ότι δεν την είχε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα…

Ανακάλυψε στον πέμπτο χρόνο διακυβέρνησης του, την «παραγωγή πλούτου», όταν η Κυβέρνηση του παράγει μόνο φτώχεια και ανέχεια.

Μετά από 5 χρόνια ανακάλυψε ότι οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια. Αλλά δεν μας είπε ποιος φταίει για αυτό.

Προανήγγειλε τις ίδιες «προαναγγελίες» που προαναγγέλλει από το 2019, οι οποίες παραμένουν προαναγγελίες ανελλιπώς κάθε χρόνο.

Ισχυρίστηκε πως αύξησε τους μισθούς την ώρα που η ακρίβεια κατατρώει κάθε μισθό του Έλληνα, εκμηδενίζοντας το διαθέσιμο εισόδημα.

Το ταμείο ανάκαμψης το οποίο δήθεν «εξασφάλισε», στο μεγαλύτερο του μέρος είναι δανεικά τα οποία θα κληθούν να αποπληρώσουν οι επόμενες γενιές, για να γεμίσουν τα ταμεία τους οι σημερινοί ολιγάρχες.

Ανακοίνωσε θέσεις εργασίας με μειωμένες αποδοχές για Σάββατα και Κυριακές ώστε να μπορούν να κερδίζουν πάλι, οι ολιγάρχες και όχι οι εργαζόμενοι.

Μίλησε για «αρένα που ματώνουν και ιδρώνουν οι υπουργοί» ενώ ο ίδιος προσωπικά όλο το καλοκαίρι κάθε τριήμερο απολάμβανε τις διακοπές του.

Μίλησε για «πατριώτες πληκτρολογίου» και «μεταρρυθμιστές της φακής» ο άνθρωπος που παρολίγον στην πρωθυπουργία του να καεί η μεγαλύτερη αεροπορική βάση και «αποψίλωσε» τα νησιά από τα οπλικά συστήματα.

Προανήγγειλε για άλλη μια φορά «μεγάλες αλλαγές». Ποιος; Αυτός που ο ίδιος αρνείται να αλλάξει, ενώ με τις εμμονές και την αλαζονεία του συμπεριφέρεται ως «αυτοκράτορας».

Ισχυρίστηκε ότι «στηρίζει την οικογένεια» αυξάνοντας το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ αλλά δεν δίνει κίνητρα να γεννηθούν Έλληνες. Αντίθετα, βρήκε την «λύση του δημογραφικού» με το να εισαγάγει «έλληνες», κάτι που ο ίδιος λατρεύει, όπως έχει δημοσίως παραδεχτεί.

Ανακοίνωσε το τέλος των «market pass» για τους Έλληνες αλλά θα συνεχίσει να μοιράζει «δελτία σίτισης» στη Θεσσαλία, αφού άφησε να πλημμυρίσουν και να καταστραφούν εκεί περιουσίες και άνθρωποι.

Αντί να καταργήσει το «νόμο Κατρούγκαλου» όπως είχε υποσχεθεί από το 2019, πάλι θα δώσει «έναντι».

Αφήνει την τιμή του πετρελαίου να εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη και ταυτόχρονα θα δώσει ένα μικρό επίδομα, ως νέος «Χότζας».

Ως «πολιτικάντης» ανακοίνωσε νέα αύξηση στους ιδιωτικούς μισθούς τον Απρίλιο, λίγο πριν τις ευρωεκλογές!

Μίλησε εναντίον των servicers οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να τηλεφωνούν αντί να μιλήσει για τα funds που τους χρησιμοποιούν και αισχροκερδούν εις βάρος των Ελλήνων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε υποχρεωτική ασφάλιση για σπίτια και επιχειρήσεις, αντί να αναλάβει την ευθύνη για τις καταστροφές που προκάλεσε με την ανικανότητα της κυβέρνησης του να ολοκληρώσει τα έργα που είχε προαναγγείλει και να γλιτώσει ο κόσμος τις καταστροφές. Επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως λειτουργεί προς όφελος συγκεκριμένων καρτέλ.

Δυστυχώς για τους αδικοχαμένους Έλληνες, καμιά ιδιωτική ασφάλιση δεν μπορεί να τους φέρει πίσω στη ζωή.

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη αμετροέπειας είπε: «Οι άθλιοι που έκαναν αντιπολίτευση με τη θεομηνία δεν θα ανασυρθούν ποτέ από τη λάσπη», αφού ο ίδιος μετέτρεψε την Πατρίδα σε μία εξαθλιωμένη, καμένη και πλημμυρισμένη γη.

Ο «πρωθυπουργός των φοροφυγάδων», κήρυξε πάλι τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, η οποία δεν χτυπιέται όταν οι εφοριακοί τον πολίτη και τον μικρομεσαίο, αλλά ελέγχοντας τα διυλιστήρια για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Η φοροδιαφυγή πατάσσεται με τον οριζόντιο φόρο που προτείνει η Ελληνική Λύση, αλλά η ΝΔ αρνείται να εφαρμόσει.

Αναμάσησε όπως το 2019 τα περί «νόμου και τάξης», χουλιγκανισμού και λαθροδιακίνησης. «Συμπτωματικά» σήμερα το State Department κατηγόρησε την κυβέρνηση του για παροχή ασυλίας στους δουλεμπόρους!

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για προβλήματα που θα «βγάζουν τα δόντια τους βλέποντας τον». Το μέγιστο πρόβλημα για την Ελλάδα όμως είναι ο ίδιος.

Για ακόμη μία φορά ανακοίνωσε το δήθεν μέτρο για τη μείωση των αστυνομικών που απασχολούνται σε «ιδιωτική» φύλαξη, κατά 2,500 άνδρες, όταν μόνο στην Αττική 7,500 αστυνομικοί λείπουν από τις γειτονιές!

Είχε το θράσος να μιλήσει ακόμα και για τις δωρεές του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος υπέρ της δημόσιας υγείας, δωρεές που η κυβέρνηση του ακύρωσε αφήνοντας ανεξέλεγκτους τους «εθνικούς εργολάβους»!

Για τη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε τα ίδια ακριβώς που ανακοινώνει ανελλιπώς εδώ και 5 χρόνια ως πρωθυπουργός, χωρίς ποτέ να τα πραγματοποιεί.

Ανακοίνωσε «10.000 φορτιστές» δείχνοντας ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, αποφεύγοντας για άλλη μια φορά να μιλήσει για αναδασώσεις. Αποδεικνύοντας έτσι την εμμονή του στην μόλυνση του περιβάλλοντος.

Ο πρωθυπουργός που ευθύνεται για την ακύρωση του East Med, είπε πάλι ψέματα για τον για το νέο Εμπορικό Δρόμο της Ινδίας ο οποίος ουσιαστικά μας παρακάμπτει!

Μίλησε για τεχνητή νοημοσύνη απευθυνόμενος μάλλον σε μη νοήμονες.

Ανακοίνωσε ένα νέο «συμβόλαιο με το λαό» με σύνθημα «μεταρρύθμιση παντού». Η μοναδική μεταρρύθμιση που μπορεί να κάνει είναι να παραιτηθεί και να πάει σε εκλογές.

Επειδή ο πρωθυπουργός είχε το θράσος να επικαλεστεί και τον μεγάλο Έλληνα Γιώργο Σεφέρη, τον οποίο τα φιλικά του ΜΜΕ τον αποδομούν επειδή αντιστεκόταν στην Τουρκία, του αφιερώνουμε τον ακόλουθο στίχο, απότοκο της δικής του καταστροφικής πολιτικής:

«κι όσο μακριά και να κοιτάξω
βλέπω γονατιστούς ανθρώπους
λες κάνουν την προσευχή τους».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επόμενο άρθροΜαρία Αθανασίου – Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων 18/09/2023