ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ “ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ” ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Ελληνική Λύση

ΤΡΙΤΗ 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ “ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ” ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Οι δυτικές «κυρώσεις» κατά της Ρωσίας για τη εισβολή στην Ουκρανία δεν συντάχθηκαν με το χέρι στην καρδιά, αλλά το χέρι στην τσέπη.

Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να αγοράζει ρώσικο πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Οι ΗΠΑ επίσης συνεχίζουν τις εισαγωγές, πετρελαϊκοί κολοσσοί της Δύσης εξακολουθούν να συνάπτουν γιγάντιες συμφωνίες με την Ρωσία με τεράστιες εκπτώσεις, ενώ η διαβόητη αποπομπή των ρωσικών τραπεζών από το σύστημα Swift εξαιρεί την Gazprombank και την Sberbank, που διαχειρίζονται τις συναλλαγές στον ενεργειακό τομέα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να ακολουθήσει το παράδειγμα των προηγμένων χωρών της Δύσης, προσυπέγραψε κυρώσεις που ζημιώνουν την Ελλάδα, ωφελούν την Τουρκία και πρακτικά δεν πλήττουν την Ρωσία! Ο πρωθυπουργός μάλιστα έσπευσε στις κάμερες να τις προαναγγείλει πριν ακόμα ολοκληρωθεί η άτυπη σύνοδος των ευρωπαίων ηγετών.

Ο Έλληνας παραγωγός δεν μπορεί να εξάγει τα προϊόντα τους στην Ρωσία, προς όφελος του Τούρκου.

Ο Έλληνας ξενοδόχος δεν θα υποδεχθεί Ρώσους τουρίστες, θα τους υποδεχτεί όμως ο Τούρκος.

Τα Ρωσικά αεροσκάφη ακύρωσαν τις πτήσεις τους στην Ελλάδα, οι Ρώσοι όμως θα εξυπηρετούνται από τις τουρκικές αερογραμμές.

Η κυβέρνηση που έκλεισε τους λιγνίτες καθιστώντας την Ελλάδα έρμαιο του φυσικού αερίου, δεν διασφάλισε την επάρκεια του.

Η ΝΔ όχι μόνον δεν θωράκισε την Ελλάδα απέναντι στην Ουκρανική κρίση, αλλά αντίθετα επέτεινε τις συνέπειες της με τα εγκληματικά της λάθη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Δυσφορία στους ιατρούς του Νοσοκομείου Μεταξά του Πειραιά για καθυστερήσεις των πληρωμών τους
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ