ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΝΕΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΜΕΣΩ “ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ”

Ελληνική Λύση

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΜΕΣΩ “ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ”

Κατά τη γνώριμη τακτική της η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει μια ακόμα τροπολογία, χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση, στην οποία και πάλι περιλαμβάνει μαζί με «φιλολαϊκές» διατάξεις, μία πρωτοφανή μεθόδευση υπέρ των «καρτέλ» ενέργειας, ζητώντας να ψηφισθούν συνολικά, με προφανή στόχο να «παγιδεύσει» την αντιπολίτευση.

Στο πρώτο άρθρο της Τροπολογίας προβλέπεται αυτή η έστω κουτσουρεμένη ψηφοθηρική παροχή προς φυσικά μόνο πρόσωπα μέχρι 600 ευρώ και με αυστηρές προϋποθέσεις και χρονικά όρια. Στην δεύτερη όμως που υποτίθεται ότι ρυθμίζεται η φορολογία των υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας υπάρχουν διατάξεις, που ουσιαστικά υπαγορεύουν στην ΡΑΕ μία μέθοδο υπολογισμού που «εξαφανίζει» τα υπερκέρδη! Όλα αυτά με σωρεία ρυθμίσεων που θα καθοριστούν με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και με φυσικά με εξαίρεση των παραγωγών ΑΠΕ.

Η Ελληνική Λύση ζήτησε να διαχωριστούν τα σχετικά άρθρα, χωρίς να εισακουστεί. Θα ψηφίσουμε λοιπόν «παρών», διότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας την ληστεία του ελληνικού λαού από τα καρτέλ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος – Ομιλία στη Βουλή 26/05/2022
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η ΑΤΟΛΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΕ «ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΚΚΟΛΑΠΤΗΡΙΑ»