ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης είναι ο μοναδικός Έλληνας Ευρωβουλευτής που συνυπογράφει το κοινό καταδικαστικό ψήφισμα για τους διωγμούς και την απαγόρευση του φιλο-κουρδικού Κόμματος του Δημοκρατικού Λαού (HDP), που υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια. Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κατήγγειλε τη Τουρκία, πιέζοντας περαιτέρω για την επιβολή κυρώσεων για το σύνολο της απαράδεκτης πολιτικής Ερντογάν.

Οι διωγμοί κατά της αντιπολίτευσης, των δημοσιογράφων και των αντιφρονούντων συζητήθηκαν εκτενώς στην Ολομέλεια, παρουσία του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ. Το HDP είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα του τουρκικού κοινοβουλίου, με χιλιάδες μέλη του να διώκονται με την κατηγορία της τρομοκρατίας, που τους αποδίδει το τουρκικό καθεστώς, με ένταση ιδίως μετά το 2016, ενώ πολλά στελέχη του έχουν δολοφονηθεί, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Τα ψηφίσματα, οι παρεμβάσεις, οι ενημερωτικές επιστολές και η επαφές του Έλληνα Ευρωβουλευτή απέδωσαν επιτυχώς σε μια ακόμα καταδίκη της Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως τον Σεπτέμβριο ο Έλληνας Ευρωβουλευτής θα δημοσιοποιήσει δύο νέες σημαντικές πρωτοβουλίες για καταδίκη της Τουρκίας για τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου στο εξωτερικό και του Κράτους Δικαίου στο εσωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε το σημερινό Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εδώ.

Προηγούμενο άρθροΠεριοδεία του Κυριάκου Βελόπουλου σε Χανιά και Ηράκλειο 8-9 Ιουλίου 2021
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος – Συνέντευξη τύπου στο Ηράκλειο Κρήτης 09/07/2021