ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ελληνική Λύση

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η πρόσκληση του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι να μιλήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο, είναι άλλη μια μονομερής ενέργεια της ΝΔ. Την ίδια στιγμή, η Αυστρία αρνείται να επιτρέψει στον Ζελένσκι να εκφωνήσει ομιλία στο αυστριακό κοινοβούλιο, για να αποφύγει την μονομέρεια στην εξωτερική της πολιτική.

Στον αντίποδα, το ουκρανικό καθεστώς αποδέχεται τον διαμεσολαβητικό ρόλο της Τουρκίας, μιας χώρας που όχι μόνον δεν έχει επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά συνεχίζει την παράνομη κατοχή και εθνοκάθαρση στο βόρειο τμήμα της Κύπρου! Της Τουρκίας που ενισχύει στρατιωτικά και τις εγκληματικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν έναντι της Αρμενίας.

Επειδή ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου δεν μπορεί να είναι επιλεκτικός, η Ελλάδα η οποία απειλείται ευθέως από την Τουρκία και τους συμμάχους της, πρέπει να συμπαρασταθεί έμπρακτα στον αδερφό λαό της Αρμενίας και όχι με μισόλογα και υπεκφυγές.

Η πρόσκληση λοιπόν στον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν να μιλήσει στην Βουλή των Ελλήνων, είναι χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Αποκατάσταση ιεραρχικής εξέλιξης μονιμοποιηθέντων εθελοντών ν.δ. 445/1974 και Ν.705/1977
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ