ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

Ελληνική Λύση

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης ενημερώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη βιαστική εκτίμησή της, όσον αφορά στα πραγματικά αίτια των πυρκαγιών και ζητά να ενημερωθεί για τον τρόπο λήψης αποφάσεων. Με αφορμή τις τελευταίες πυρκαγιές, η Κομισιόν επιδεικνύει χαρακτηριστική «άγνοια» για τα ιστορικά προβλήματα της Ελλάδας από τους κακόβουλους γείτονές της και για τα προβλήματα του Ευρωπαϊκού νότου συλλήβδην.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής χαρακτηριστικά καταγγέλλει ότι στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στις 7 Αυγούστου αναρτήθηκε το εξής: “Έντονες #πυρκαγιές καταστρέφουν την Ελλάδα, που προκαλούνται από ισχυρούς ανέμους & θερμοκρασίες ρεκόρ”.

Το 2011 ο πρώην Τούρκος Πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ παραδέχθηκε ότι πολλές πυρκαγιές σε ελληνικά δάση την περίοδο 1995-1997 μπήκαν από πράκτορες της Τουρκίας. Επιπλέον, τα ΜΜΕ και το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα διστάζουν να αναφερθούν στο γεγονός ότι οι περισσότεροι εμπρηστές είναι λαθρομετανάστες.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ενημερώνει την Κομισιόν ότι ήδη έχουν γίνει συλλήψεις για φετινούς εμπρησμούς, εκτελεσθέντες από λαθρομετανάστες.

Η πρακτική της Επιτροπής να αγνοεί την πραγματικότητα προδίδει έλλειψη επαγγελματισμού και αποτυχία στο ρόλο της ως “πολιτικά ανεξάρτητος εκτελεστικός βραχίονας” **, που είναι η υποστήριξη στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων, ενώ δυστυχώς προτιμάει να υποδεικνύει πολιτική.

Κατόπιν των ανωτέρω ο Εμμανουήλ Φράγκος ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
1) Εφαρμόζοντας ποια απόφαση, προτίμησε να υποδείξει την εν λόγω πολιτική;
2) Αυτή η απόφαση αναφέρει ρητά ότι τα δεδομένα ή η έρευνα των γεγονότων αποτελούν περιττές διαδικασίες;
3) Θεωρεί ότι διακίνησε μια ψευδή είδηση, διαπράττοντας σφάλμα;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

https://www.facebook.com/EURepresentationGreece/photos/a.668390153181915/4498451356842423

https://europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies/european-commission_en

 

 

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΛΗΨΗ “ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ” ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος – Kontra Channel 11/08/2021