ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Ελληνική Λύση

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Ενόψει της επερχόμενης Ολομέλειας, ο κ. Εμμανουήλ Φράγκος, Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, κατέθεσε τροπολογίες με πάγιες εθνικές θέσεις στις εκθέσεις Σκοπίων, Αλβανίας, Κοσόβου.

Οι τροπολογίες, που απορρίφθηκαν αφού δε συγκέντρωσαν την υποστήριξη των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, είναι οι ακόλουθες:

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
• “Εκφράζει τη βαθιά λύπη του για το γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν ευθυγραμμίζεται με τα ιστορικά δεδομένα, αμφισβητώντας το γεγονός ότι ο Μακεδονικός πολιτισμός και ο λαός ήταν ανέκαθεν Ελλάδα.”
• “Σημειώνει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τη Συμφωνία των Πρεσπών, σχετικά με τα Μακεδονικά προϊόντα, μια αναφορά που χρησιμοποιείται ανέκαθεν και σωστά για προϊόντα από τη Βόρεια Ελλάδα·”

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
• “Ανησυχεί για την πολιτική παρέμβαση της Τουρκίας στην Αλβανία, και ιδίως για την παρουσία του τουρκικού ναυτικού στην αλβανική βάση “Πασά Λιμάν”·”
• Τροπολογία που ζητάει την προστασία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο.
• Τροπολογία που επισημαίνει ότι το Κόσοβο δεν αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος διεθνώς (αλλά ως τμήμα της Σερβίας)
• Τροπολογία που έσβηνε την απαίτηση για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλα τρία Κράτη Μέλη της ΕΕ

Σημειωτέον ότι στις 4 Μαρτίου, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, υπερψήφισε το συγκεκριμένο αίτημα, απέναντι στην πάγια εθνική γραμμή, προκαλώντας ανησυχία για τη μεταστροφή υπέρ της αναγνώρισης των αποσχισθέντων περιοχών.

Γιατί;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Επανεκκίνηση της λειτουργίας καταστημάτων του κλάδου της Αργυροχρυσοχοΐας, με τη μέθοδο “click inside”
Επόμενο άρθροΘέμα: Καταστροφή των σχολικών βιβλίων