ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ “ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΝΤΑΞΙΑΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ”

Ελληνική Λύση

ΣΑΒΒΑΤΟ 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ “ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΝΤΑΞΙΑΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης συμμετέχει στην πρωτοβουλία ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου, για επιστροφή της προενταξιακής βοήθειας από την Τουρκία. Το συγκεκριμένο ψήφισμα είναι απάντηση στην αλαζονική τουρκική προκλητικότητα και στην αντιευρωπαϊκή ρητορική μίσους από τον Ερντογάν.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος συμμετέχει από την πρώτη στιγμή στην πρωτοβουλία με πολλούς ξένους ευρωβουλευτές των πολιτικών ομάδων του ECR και του ID Group. Το ψήφισμα καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση αφενός να διακόψει κάθε μελλοντική χρηματοδότηση προς την Τουρκία και αφετέρου να απαιτήσει την επιστροφή της Προενταξιακής Βοήθειας, που έχει λάβει η Τουρκία ως υποψήφια χώρα μέχρι σήμερα. Ουσιαστικά το Ευρωκοινοβούλιο θα απαιτήσει την επιστροφή των κονδυλίων που διατέθηκαν στην Τουρκία για Προενταξιακή Βοήθεια (IPA) και αφορούν 4,5 δις ευρώ από την περίοδο 1007-2013 και 3,5 δις ευρώ για την περίοδο 2014-2020.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ συνυπογράφει προς ψήφιση το αυτονόητο. Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να αρνείται την προσαρμογή στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις και από την άλλη πλευρά, να συνεχίζει να χρηματοδοτείται με κεφάλαια των ευρωπαίων πολιτών. Άλλωστε η Τουρκία έχει αποχωρήσει από την ευρωπαϊκή σύγκλιση, ενώ το Συμβούλιο της ΕΕ, στην Σύνοδο του Ιουνίου 2019, δήλωσε ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν πλέον σταματήσει.

Την πρόταση ψηφίσματος έχουν κληθεί να στηρίξουν όλα τα μέλη του ευρωκοινοβουλίου. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ανταπόκριση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, ενόψει και της έκθεσης Μπορέλ και της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος – Επίσκεψη στη σεισμόπληκτη Θεσσαλία 05/03/2021
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ