ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ “ΝΕΑ ΜΑΚΡΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ”

Ελληνική Λύση

ΤΡΙΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ “ΝΕΑ ΜΑΚΡΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης κατάφερε να συγκεντρώσει συντριπτική υποστήριξη για μια νέα “Μακροπεριφέρειας” για τη Μεσόγειο.

Στην ψηφοφορία για τη υιοθέτηση της έκθεσης «Πολιτική Συνοχής και τις Περιφερειακές Περιβαλλοντικές Στρατηγικές στη μάχη κατά της Κλιματικής Αλλαγής» της Επιτροπής Αγροτικών θεμάτων (AGRI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, ο Εμμανουήλ Φράγκος πέτυχε την υπερψήφιση της πρωτοβουλίας του για τη Μεσόγειο. Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ πέτυχε να ενταχθεί στο τελικό κείμενο η σύσταση μιας νέας “μακροπεριφέρειας” για τη Μεσόγειο, ώστε να στηριχθεί συγκεκριμένα η εξαγωγιμότητα των μεσογειακών προϊόντων και των παραγωγών της περιοχής, στα πρότυπα της “Μακροπεριφέρειας” Αδριατικής-Ιονίου.

Η επιτυχία αυτή του Ευρωβουλευτή έχει σκοπό να συντονίσει τα υπάρχοντα προγράμματα, μέσα από νέα προγράμματα υποστήριξης και χρηματοδότησης που θα ευνοήσουν την Ελληνική περιφέρεια και την αγροτική παραγωγή.

Η αποδοχή της πρότασης αποτελεί μια ακόμα νίκη στα πλαίσια μιας ευρείας στρατηγικής για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου προβλήματος του διεθνούς ανταγωνισμού που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες, λόγω της έλλειψης στρατηγικής.

Επιπλέον, ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κατέθεσε τροπολογίες που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του συγκριτικού μειονεκτήματος που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες έναντι των αγροτών τρίτων χωρών που δεν πιέζονται για την επίτευξη υψηλότατων «πράσινων» στόχων, με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής, ενώ πέτυχε επίσης να εισάγει στην Έκθεση, αίτημα για τη χρηματοδότηση της κυματικής ενέργειας, γεγονός που ευνοεί ιδιαιτέρως τις παραθαλάσσιες περιφέρειες αίτημα για ενίσχυση των ψηφιακών εργαλείων στους αγρότες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Ανεπαρκή τα μέτρα για την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες
Επόμενο άρθροΘέμα: Καταγγελίες για παράνομες ενέργειες στις δασικές και παραλιακές εκτάσεις της Λάρισας