Η COCA COLA ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕTAI ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΕΝΟ ΝΟΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑ!!!

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η COCA COLA ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕTAI ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΕΝΟ ΝΟΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑ!!!

Η Ελληνική Πολιτεία αδιαφορεί για την προστασία της εθνικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς!!

Αυτό αποδεικνύει η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού σε ερώτηση του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, αναφορικά με τη διαδικασία χρήσης εθνικών μνημείων και συμβόλων σε εμπορικά προϊόντα. Η ερώτηση ετέθη με αφορμή τη θύελλα αντιδράσεων που είχε ξεσπάσει έπειτα από τη χρήση από την εταιρεία COCA COLA, σκίτσων μνημείων σε συσκευασίες των προϊόντων της.

Η Υπουργός απάντησε ότι κατά το χρόνο υποβολής σχετικού ερωτήματος από την εμπορική εταιρεία, δεν υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο που να απαιτεί έκδοση ειδικής άδειας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Υπουργού, η αντίστοιχη Υ.Α εκδόθηκε μόλις τον Ιούλιο του έτους 2019, πλην όμως κρίνεται προβληματική από την κυρία Μενδώνη, η οποία εργάζεται ήδη προς την κατεύθυνση ανάκλησής της, κι άρα κατάργησης κάθε είδους άδειας από την Πολιτεία για τη χρήση εθνικών συμβόλων.

Με τον τρόπο αυτό τα εθνικά μας σύμβολα και μνημεία, και συνακόλουθα η εθνική μας ιστορία και η πολιτισμική μας ταυτότητα αφήνεται έρμαιο στις βουλιμικές διαθέσεις κάθε εμπορικού κολοσσού, ο οποίος σημειωτέον, ουδεμία σχέση έχει με την Ελλάδα!

H COCA COLA εκμεταλλεύθηκε το κενό νόμου που υπήρχε, κερδίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, και η Πολιτεία, αντί να προστατεύσει τις λοιπές εταιρείες από ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και την πολιτιστική της αξία, βοηθά την εταιρεία στο … «έργο» της.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την απάντηση εδώ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: “Το κόστος της φιλοξενίας λαθροεισβολέων σε ξενοδοχεία της χώρας”
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ